Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Gyásznap Kárpátalján a munkácsi dandár elesett katonáinak emlékére


Szeptember másodikán a megyében az állami lobogók félárbócon maradnak.
Szeptember másodikán a megyében az állami lobogók félárbócon maradnak.

Gyásznapot hirdettek szeptember másodikára Kárpátalján, mert a napokban hét kárpátaljai katona vesztette életét az orosz-ukrán háborúban. Valamennyien a munkácsi 128-as hegyi rohamdandár tagjai voltak.

A Karpataljalap.net beszámolója szerint az elesett katonák a különálló rohamdandár tagjaiként a déli frontszakaszon szolgáltak, szolgálatteljesítés közben, a harcokban estek el.

A portál szerint a gyásznapot Viktor Mikita, a Kárpátaljai Megyei Katonai Adminisztráció (OVA) vezetője jelentette be a közösségi oldalán.

Szeptember másodikán a megyében az állami lobogók félárbócon maradnak, kijevi idő szerint 9 órakor egyperces néma csenddel tisztelegnek a katonák emléke előtt, a templomokban pedig miséket tartanak az elhunytak lelki békéjéért.

Az elhunyt katonák: Andrij Kosztik (Kőrösmező), Roman Hrapenyuk (Rahó), Vaszil Popadics (Terebesfejérpatak), Vaszil Babics (Munkács), Sztepan Eperesi (Királyháza), Ivan Drija (Királyháza) és Szerhij Csernikov (Ungvár).

  • 16x9 Image

    Fazekas Pálma

    Fazekas Pálma a Szabad Európa budapesti irodájának hírszerkesztője. Csaknem harminc éve dolgozik újságíróként, elsősorban hírek, hírműsorok szerkesztőjeként, hírszerkesztőségek vezetőjeként. A nyomtatott és az elektronikus sajtó szinte minden területén dolgozott, így a Kurírnál, az Interpress Magazinnál, a Magyar Rádióban, a Westelnél, a Magyar Televízióban, az InfoRádióban, az Origóban és az Infostartnál is.  

XS
SM
MD
LG