Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Győrben is újraszámolás lesz hétfőn hét választókörben


Urnabontás az önkormányzati, európai parlamenti (EP) és nemzetiségi választásokon a győri Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeumban kialakított 7. szavazókörben 2024. június 9-én
Urnabontás az önkormányzati, európai parlamenti (EP) és nemzetiségi választásokon a győri Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeumban kialakított 7. szavazókörben 2024. június 9-én

Elfogadták a jelenlegi polgármester, Dézsi Csaba András jogorvoslati kérelmét, aki 440 szavazattal kapott kevesebbet a polgármester-választáson, mint a győztes Pintér Bence.

A területi választási bizottság azt mérlegelte, hogy mind a 97 választókörben újraszámolják-e a szavazatokat, vagy csak abban a hétben, amelyet Győr jelenlegi polgármestere a beadványában megnevezett, mint ahol szerinte esetleges jogsértések történhettek. Végül két kúriai határozatot alapul véve úgy döntött a testület, hogy ez utóbbi megoldást választják – írja a Győr+.

Az újraszámlálást hétfő reggel kezdik.

Dézsi Csaba András már a választás másnapján arról beszélt egy interjúban, hogy kérni fogja a szavazatok újraszámolását. Ezt csütörtök délután, a határidő lejárta előtt néhány órával hivatalosan meg is tette. Az első eredmény alapján a Tiszta Szívvel a Városért Egyesület jelöltje, Pintér Bence 440 szavazattal legyőzte Dézsi Csaba Andrást.

  • 16x9 Image

    Fazekas Pálma

    Fazekas Pálma a Szabad Európa budapesti irodájának hírszerkesztője. Csaknem harminc éve dolgozik újságíróként, elsősorban hírek, hírműsorok szerkesztőjeként, hírszerkesztőségek vezetőjeként. A nyomtatott és az elektronikus sajtó szinte minden területén dolgozott, így a Kurírnál, az Interpress Magazinnál, a Magyar Rádióban, a Westelnél, a Magyar Televízióban, az InfoRádióban, az Origóban és az Infostartnál is.  

XS
SM
MD
LG