Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Letette esküjét Hadházy Ákos képviselő


Hadházy Ákos 2021. augusztus 8-án.
Hadházy Ákos 2021. augusztus 8-án.

Hadházy Ákos ellenzéki képviselő is letehette végül az esküjét október 11-én, így ezentúl már ő is gyakorolhatja képviselői jogait, és kap fizetést is.

Hosszas halasztás után hétfőn Hadházy Ákos ellenzéki képviselő is letette parlamenti esküjét. Közben egyébként végig egy "Stop propaganda" feliratú táblát tartott fel, írta a HVG.

Hadházy Ákos nem vett részt a parlament május 2-i alakulú ülésén, így nem is tett akkor képviselői esküt. Utána viszont Kövér László fideszes házelnök nem adott neki időpontot a pótlásra, így ennek hiányában eddig nem is gyakorolhatta képviselői jogait, és fizetést sem kapott.

A képviselő a parlamenti előtt az MTVA székháza előtt egy "alternatív esküt tett", amelyben a tisztességtelennek és elcsaltnak állította az előző parlamenti választásokat.

„A fair játékszabályokért nem lehet az Országház aranyozott falai közt küzdeni, az ott most csak színház, nem valódi törvényhozás”

- mondta még el a képviselő. Tervei szerint keveset bejárni az Országházba, mert jelenleg nincs értelme "ott szónokolni”.

  • 16x9 Image

    Szalai Bálint

    Szalai Bálint a Szabad Európa budapesti szerkesztőségének újságírója. Nyolc évig dolgozott az akkor leglátogatottabb híroldalnak számító Indexnél. Egyéb elismerések mellett 2015-ben megkapta a Gőbölyös Soma-díjat. A 2018/19-es akadémiai évben az Arizona Állami Egyetem Fulbright-program Humphrey-ösztöndíjasa volt. 

XS
SM
MD
LG