Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Három halálos áldozat és 188 új fertőzött a hétvége járványmérlege


Lélegeztetett betegeket ápolnak a fehérgyarmati kórház intenzív osztályán 2021. április 2-án.
Lélegeztetett betegeket ápolnak a fehérgyarmati kórház intenzív osztályán 2021. április 2-án.

A kormányzati járványportál hétvégi összesített adatai szerint a 188 új fertőzöttel 810 504 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 3 beteg, így az elhunytak száma 30 041 fő. Szerbiában megkétszereződött a kórházban ápolt koronavírus-fertőzöttek száma. Izraelben már éjszaka is oltanak.

Magyarországon az aktív fertőzöttek száma 12 155, kórházban 92 koronavírusos beteget ápolnak, közülük 11-en vannak lélegeztetőgépen.

A harmadik oltást eddig 118 ezren kapták meg. A beoltottak száma 5 677 606 fő, közülük 5 500 193 fő már a második oltását is megkapta.

Szerbiában két hét alatt megkétszereződött a kórházban ápoltak száma

Főként azok szorulnak ápolásra, akik nem kaptak védőoltást. Az országos közegészségügyi intézet igazgatója, Verica Jovanovic az MTI beszámolója szerint vasárnap arról is beszélt a szerbiai közszolgálati televízióban, hogy ez már a járvány negyedik hulláma, és bizonyosan ismét korlátozásokra lesz szükség, hogy lassítsák a járvány terjedését.

Izraelben már éjszaka is oltanak

Szombaton este 8-tól hajnali 4-ig – egyelőre kísérleti jelleggel – Tel-Aviv központjában működni kezdett a mentőszolgálat éjjeli oltókocsija. Százak álltak sorba az oltásért, ezért a miniszterelnök elrendelte, hogy már vasárnaptól tíz városban lehessen oltakozni munka, vagy a szórakozóhelyek meglátogatása után, éjszaka is.

XS
SM
MD
LG