Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Három nap, 45 ezernél több új fertőzött, a víruskutató szerint közel a tetőzés


Omicron, vaccine
Omicron, vaccine

Az elmúlt három nap összesen 45.407 új fertőzöttet igazoltak Magyarországon és 176 ember halálát hozták összefüggésbe a járvánnyal. Rusvai Mikós szerint közeledik az ötödik járványhullám csúcsa, a halottak száma azonban még a hónap közepéig emelkedni fog.

Az újonnan regisztrált esetekkel együtt a járvány kezdete óta összesen 1.553.405 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. A járvánnyal összefüggésben péntek óta elhunyt 176 beteggel együtt az elhunytak száma 41.405 főre emelkedett.

A kormányzati járványportál adatai szerint az aktív fertőzöttek száma 231.601 fő. Kórházban 3903 koronavírusos beteget ápolnak, közülük 150-en vannak lélegeztetőgépen.

Rusvai Miklós szerint napokon belül tetőzik a járványhullám

A víruskutató az RTL Híradónak beszélt arról, hogy az adatok alapján szerinte néhány napon belül csúcsra ér az ötödik járványhullám, ez nem a járvány végét, csupán mérséklődését jelenti. A halálos áldozatok és a kórházban ápoltak száma azonban még a hónap közepéig emelkedni fog.

A szakember szerint a koronavírus, ugyanúgy tavaly és tavalyelőtt, május végén visszavonul majd.

Újabb kitüntetést kapott Karikó Katalin

Életműért járó Arany Nyíl-díjjal tüntették vasárnap Bécsben Karikó Katalin biokémikust a koronavírus elleni vakcinák kifejlesztésében betöltött szerepéért.

Idén a magyar tudós a főelőadója a díjat odaítélő Vienna Congress com.sult 2022 bécsi tudományos kongresszusnak.

A Golden Arrow-életműdíjat a régió legnagyobb menedzsment- és üzleti konferenciája alkalmából 2006 óta évente ítélik oda azoknak, akik rendkívüli, látnoki ötleteket valósítottak meg kivételes módon, s lehetővé tették a lehetetlent olvasható a kongresszus honlapján.

  • 16x9 Image

    Fazekas Pálma

    Fazekas Pálma a Szabad Európa budapesti irodájának hírszerkesztője. Csaknem harminc éve dolgozik újságíróként, elsősorban hírek, hírműsorok szerkesztőjeként, hírszerkesztőségek vezetőjeként. A nyomtatott és az elektronikus sajtó szinte minden területén dolgozott, így a Kurírnál, az Interpress Magazinnál, a Magyar Rádióban, a Westelnél, a Magyar Televízióban, az InfoRádióban, az Origóban és az Infostartnál is.  

XS
SM
MD
LG