Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Három nap, csaknem 34 ezer új fertőzött, kétszáznál is több halott


A kisvárdai Felső-Szabolcsi Kórház koronavírusos betegeket ellátó intenzív osztálya áprilisban.
A kisvárdai Felső-Szabolcsi Kórház koronavírusos betegeket ellátó intenzív osztálya áprilisban.

Az elmúlt három napban 33.716 új fertőzöttet igazoltak Magyarországon, és 234 ember halálát hozták összefüggésbe a járvánnyal. Rusvai Miklós virológus szerint a járvány ötödik hulláma az elmúlt hét második felében tetőzhetett a fővárosban, vidéken azonban még nem ért a csúcsra.

A kormányzati járványportál adatai szerint a hétvégén igazolt új fertőzöttekkel együtt 1.650.562-re emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma, míg a halálos áldozatok száma 41.975 főre emelkedett.

Az aktív fertőzöttek száma 231.490, kórházban 4919 koronavírusos beteget ápolnak, közülük 168-an vannak lélegeztetőgépen. A fertőzések 94 százalékát az omikron vírusvariáns okozza Magyarországon.

Rusvai Miklós: már nem sokkal veszélyesebb az influenzánál

A virológus szerint a koronavírus-járvány ötödik hulláma az elmúlt hét második felében tetőzhetett a fővárosban, vidéken azonban még nem ért csúcsra a járvány –idézi a szakembert a Portfolio.

Rusvai Miklós szerint a koronavírus már nem sokkal veszélyesebb az influenzánál. A virológus emlékeztetett arra, hogy noha az omikron vírusvariáns sokkal több embert fertőz meg, a halálos áldozatok száma elmarad a korábbi járványhullámokétól.

XS
SM
MD
LG