Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

3 perc: A minisztériumi bejelentések ellenére továbbra sem léphet előre érdemben a paksi bővítés


Szakemberek a Paksi Atomerőmű négyes reaktorának vezérlőtermében 2019. június 25-én
Szakemberek a Paksi Atomerőmű négyes reaktorának vezérlőtermében 2019. június 25-én

Lehet-e az Országos Atomenergia Hivatal Magyarország ellenfele? Már az Integritás Hatóság is figyeli Mészáros Lőrinc cégének beruházását. Bányásznapot szponzorál a NER-bánya, amely érintett lehet a recski sárlavinában.

Lehet-e az Országos Atomenergia Hivatal Magyarország ellenfele?

Sajtóközleményben tudatta a külgazdasági és külügyi tárca, hogy megvalósítási szakaszba léphet a Paks II.-beruházás, miután Szijjártó Péter megállapodott az ügy több fontos orosz szereplőjével. Valójában a projekt ezzel nem léphet előbbre, mivel legfőbb gátja az, hogy nem kapták még meg az erőmű építésének megkezdéséhez szükséges legfontosabb engedélyt az Országos Atomenergia Hivataltól.

Már az Integritás Hatóság is figyeli Mészáros Lőrinc cégének beruházását

Az újonnan felállított korrupcióellenes testület érdeklődését a Püspökladány–Biharkeresztes vasúti felújítási munkálatok keltették fel, amivel kapcsolatban korábban a Szabad Európa írta meg, hogy több alvállalkozót nem fizetett ki Mészáros Lőrinc cége, az R-Kord Kft.

Bányásznapot szponzorál Recsken a NER-bánya, amely érintett lehet a sárlavinában

A Kárpátia zenekar koncertjét is élvezhetik a recski cigánysor lakói a házaikat megrongáló sárlavinában vélhetően érintett bánya támogatásával a szeptember 2-ra tervezett bányásznapon. Közben a bányakapitányság közölte a károsultakat képviselő ügyvédi irodával, hogy nem indítottak eljárást, miközben korábban arról számoltak be, hogy azonnali vizsgálat indult.

Tiltakoztak a helyiek és a városvezetés, mégsem lesz konténerváros vendégmunkásoknak Polgáron

A Hajdú-Bihar vármegyei Polgáron több száz munkás elhelyezésére szolgáló konténervárost tervezett kialakítani egy ottani vállalat külföldi munkavállalói részére. Az önkormányzat képviselő-testületében többséggel rendelkező Polgári Lokálpatrióta Mozgalom még augusztus 15-én közleményben tiltakozott a terv ellen. A cég most közölte: nem terveznek konténervárost a településen.

Lengyel elnök: Moszkva felborítja a régió biztonságát az atomfegyverek Belaruszba telepítésével

Oroszország már elkezdte néhány rövid hatótávolságú atomfegyverének áthelyezését a szomszédos Belaruszba – közölte Andrzej Duda lengyel elnök, aki szerint a lépés megváltoztatja a térség és az egész NATO biztonsági struktúráját.

Amit még tudni érdemes

Kivéreztetheti az érdekvédőket a kormány legújabb terve (RTL)

Akár harminc-negyven százalékkal is csökkenhet az érintett szakszervezetek létszáma, ha megvalósul a kormány terve.

Európa-rekorder infláció, 641 forintos benzin – de mit csinált az ellenzék a nyáron? (Telex)

Míg a Fidesz nyáron is uralni tudta a közbeszédet Tusványossal, az ellenzék meg sem próbált hasonló politikai-közösségi rendezvényt felépíteni. A lap megkérdezte a pártokat, hogy a Facebook-posztoláson és a sajtóközleményeken túl mivel töltötték a nyarat.

Nem ússzuk meg, hogy tovább füstöljön a mátrai lignit, de a kormány sem azt, hogy Brüsszelnél kuncsorogjon emiatt (HVG)

A mátrai lignit határidőn túli égetésével ezermilliárdos nagyságrendű EU-s pénz is füstbe mehet, hacsak a kormány ki nem sírja Brüsszelnél, hogy elnézzék neki.

Fideszes mintát másolva hiszterizálják Lengyelországot (Válasz Online)

Bogárzabáló, kerítésdöntő, brüsszelita ellenzékkel riogat a lengyel kormány, amire a válasz az, hogy Kaczyńskiék az asszonyverő alkoholisták cimborái. A kormány kommunikációja és a töredezett ellenzék dilemmái nagyon hasonlítanak a magyarországi helyzethez.

Minden jót kíván a mai napra
a Szabad Európa budapesti szerkesztősége

XS
SM
MD
LG