Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

3 perc: Diplomáciai források szerint teljes mélyponton vannak a német–magyar politikai kapcsolatok


Orbán Viktor és Olaf Scholz Berlinben 2023. november 13-án
Orbán Viktor és Olaf Scholz Berlinben 2023. november 13-án

Vinnék a boltot is: a megromlott német–magyar kapcsolatok háttere. Az Európai Bizottság elemzői szerint a magyar bérek növekedése tartósan magas szinten tarthatja az inflációt. Tavaly kilencven-, idén nyolcvanszázalékos kedvezményt kap Rogán Antal barátjának cége a Belvárosban.

Vinnék a boltot is: a megromlott német–magyar kapcsolatok háttere

A magyar kormány egyre több területen venne át külföldi tulajdonú vállalatokat, a maffiamódszerként jellemzett nyomásgyakorlás már komoly érdekeket sért Németországban, és néhány magyar cégnél is elindultak a tömeges elbocsátások. A német–magyar politikai kapcsolat mélyponton van, a kormányzat képviselői semmilyen kompromisszumra nem nyitottak, „radikalizmusukkal mutatják lojalitásukat” a miniszterelnök felé. Eközben az érintett cégek is bevetnek mindent, hogy védjék érdekeltségeiket: úgy tudjuk, a Lidl tavaly Günther Oettinger volt európai uniós biztost vitte magával, amikor Orbán Viktorhoz mentek tárgyalni.

Az Európai Bizottság elemzői szerint a magyar bérek növekedése tartósan magas szinten tarthatja az inflációt

Egy százalékhoz közelítő gazdasági recessziót és magas, majdnem hatszázalékos államháztartási hiányt jelez előre idén Magyarországon a brüsszeli testület szerdán bemutatásra kerülő, őszi makrogazdasági prognózisa, amely egy számjegyű, viszont az erős bérkiáramlás miatt továbbra is meglehetősen magas inflációt jósol 2024-ben és 2025-ben.

Tavaly 90, idén 80 százalékos kedvezményt kap Rogán Antal barátjának cége a Belvárosban

Idén is jelentős kedvezménnyel rendezheti meg az V. kerületi fideszes polgármester döntése alapján a Fideszhez köthető AVB Kft. a két belvárosi karácsonyi vásárt. A kedvezmény mértéke különösen szembetűnő, ha összehasonlítjuk azzal, mennyit kér a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő egy sokkal kisebb léptékű, hasonló rendezvényért.

Mintegy 1500 emberrel nem termel az iváncsai akkugyár, ahol máris ritkították a munkásjáratokat

Tizennyolc munkásbuszjáratot töröltek az iváncsai akkumulátorgyárban, ahol hivatalosan még csupán a gépek beállítása zajlik, de ezt információink szerint mintegy 1500 ember végzi nyolc- és tizenkét órás műszakokban. A járattörlés miatt van, akinek előző nap el kell indulnia, hogy beérjen reggel 6-ra.

Lemondott a Nemzeti Színház éléről Vidnyánszky Attila, a miniszter a vizsgálat után dönt az ügyben

Vidnyánszky Attila a pénteki baleset miatt, elismerve vezérigazgatói felelősségét, lemondott posztjáról – közölte a Nemzeti Színház. Csák János kulturális és innovációs miniszter azonban csak a színházban történt baleset kivizsgálása után foglalkozik a kérdéssel.

Amit még tudni érdemes

Zöld álmunk a vörös Kína nagy esélye – magyar segítséggel taszíthatják függőségbe Európát (Válasz Online)

Az orosz földgáz után a kínai akkumulátorok és elektromos autók taszíthatják függőségbe az EU-t, főleg Németországot. Kína óriási erőfeszítéseket tett a technológia fejlesztéséért, és egyre több gyárat telepít Európába a tervezett védővámok kijátszására. Egyik legfőbb partnere ebben a magyar kormány.

Guruló eurók: a Fidesz úgy akarja védeni a magyar szuverenitást, hogy ellenzékben még a német jobboldal pénzügyi köldökzsinórján lógott (Népszava)

Soros György támogatása csak az induláshoz kellett, a Fidesz máig törleszt a németeknek, de ma nyújtja be azt a törvényjavaslatot, amely bűncselekménynek minősíti, ha egy párt támogatást fogad el külföldről.

Bár üldözött keresztények ott nincsenek, a segítésükre létrehozott kormányzati szerv Horvátországban költi a legtöbbet (24.hu)

Kiderült, hogy a magyar fél szép csendben visszalépett a 2020. decemberi földrengés nyomán összedőlt templom beígért felújításától. A horvátok építik újjá a templomot, a hírek szerint a magyar előirányzat töredékéből.

Minden jót kíván a mai napra
a Szabad Európa budapesti szerkesztősége

XS
SM
MD
LG