Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

3 perc: Elemző: Példátlan szellemi, szervezeti és politikai mélypontra került az ellenzék


Az Egységben Magyarországért óriásplakátja Budapesten 2022. március 30-án
Az Egységben Magyarországért óriásplakátja Budapesten 2022. március 30-án

Ruff Bálint: „Az a tudás, hogy mi kell a népnek, a Fidesznél van.” Biztonságpolitikai szakértő: Orbán és Erdoğan között hadiipari üzletek kerülhettek szóba. Sportközgazdász: Teljesen szubjektív, hogy megtérül-e az atlétikai vb 315 milliárdja.

Ruff Bálint: „Az a tudás, hogy mi kell a népnek, a Fidesznél van”

Példátlan szellemi, szervezeti és politikai mélypontra került idén nyáron az ellenzék, a pártok teljesen elszakadtak a választóktól – közölte Ruff Bálint kampánytanácsadó, akivel az Elemzőben beszélgettünk többek között friss GDP-adatokról, Mészáros Lőrincről, Soros György kivonulásáról, Lánchíd-átadásról.

Biztonságpolitikai szakértő: Orbán és Erdoğan között hadiipari üzletek kerülhettek szóba

Kis-Benedek József a nagymértékű haderőfejlesztés kapcsán rámutatott: a hadseregnek feladata, hogy háborúra készüljön, ahhoz viszont jó eszközök kellenek. Szerinte a honvédelmi miniszter lefejezte a haderőt, megfelelő utánpótlás nélkül. Az új vezérkari főnök az ő embere, kinevezése politikai döntés volt – mondta.

Sportközgazdász: Teljesen szubjektív, hogy megtérül-e az atlétikai vb 315 milliárdja

A budapesti atlétikai világbajnokság pénzügyi megtérülése kizárt, az elkészült sportközpont társadalmi haszna és a rendezvény marketingértéke pedig nehezen számszerűsíthető, ezért teljesen szubjektív a megtérülés megítélése egy sportközgazdász szerint. A 246 milliárdos atlétikai központ csak akkor érte meg, ha valóban nagyon népszerű tömegsport- és szabadidős helyszínné válik.

Péter Bence: a Fibonacci-számsort is megpróbáltam lefordítani a zene nyelvére

A világhírű zongorista és zeneszerző több tízezres arénákat tölt meg. Kottát nem használ, hallás után mindent megjegyez. A Bohemian Rhapsody feldolgozásánál például úgy képzelte, hogy van benne egy kis Mozart, Chopin, Beethoven, Bach, Rahmanyinov, és mindenki hozzáad egy részletet, akárcsak ő.

Az ukrán búzaexport blokkolása után Oroszország saját szállításai is elakadtak

Oroszország hajóhiánya és a nyugati gabonakereskedők csökkenő üzletelési kedve hozzájárul az orosz búza szállításának növekvő költségeihez. Mindez akkor történik, amikor az ukrajnai háború veszélyesen megközelítette a létfontosságú fekete-tengeri szállítási útvonalakat.

Putyin hasznot húz a világ orosz nukleáris fűtőanyagtól való függőségéből

Az Egyesült Államok és európai szövetségesei több száz millió dollárnyi értékben importálnak nukleáris fűtőanyagot és más összetevőket Oroszországból, ezzel biztosítva az Ukrajna ellen vívott háborújához égetően szükséges pénz egy részét.

Hogyan lepték el Szerbiát a kínai gyártmányú térfigyelő kamerák?

Szerbia több mint negyven városának és településének lakosai egyre inkább a kínai típusú megfigyelés látókörébe kerülnek. A Szabad Európa oknyomozása azt vizsgálta, mi áll a csendes terjeszkedés hátterében, és hogy milyen rejtélyes szerb vállalat hozza be az országba a csúcstechnológiát.

Amit még tudni érdemes

Török biztonságiak teperhettek le egy Erdoğannak bemutató magyar férfit (Magyar Narancs)

A TEK-nek és a rendőrségnek kellett kimenekítenie azt a magyar férfit vasárnap, aki bemutatott a török elnöknek.

Továbbra is százával szabadulnak a külföldi embercsempészek, eddig csak hat elítéltet kísértek vissza a börtönbe (24.hu)

Augusztus elejéig 1385 külföldi embercsempészt engedtek szabadon a magyar börtönökből. Közülük mostanáig hat embert fogtak el, mert megszegték a reintegrációs őrizetről szóló rendeletben foglalt szabályokat.

Összeírja az állam, hogy az intézményeinél hadiállapot idején ki nélkülözhetetlen, és ki nem az (Telex)

A minisztériumok „adatszolgáltatási kéréssel” fordultak a hozzájuk tartozó intézményekhez, amelyben azt kérték, hogy állítsanak össze listát azon munkakörökről, amelyek a hadkötelezettség bevezetése esetén is szükségesek ahhoz, hogy az adott kormányzati feladat folytonosan működhessen.

Másfél hónap telt el az államosítás óta, a védőnők egy százaléka elégedett a változással (Népszava)

Hétszázból heten örülnek – derült ki a független szakszervezetnek a laphoz eljutott felméréséből.

Minden jót kíván a mai napra
a Szabad Európa budapesti szerkesztősége

XS
SM
MD
LG