Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

3 perc: Fideszes polgármester: a debreceni akkugyár veszélyeztetheti a környék vizeit, levegőjét, termőföldjét


Munkálatokat végeznek a leendő CATL-akkumulátorgyár területén a Déli Ipari Parkban Debrecen közelében 2023. február 23-án
Munkálatokat végeznek a leendő CATL-akkumulátorgyár területén a Déli Ipari Parkban Debrecen közelében 2023. február 23-án

„Tartok attól, hogy baleset történhet” – Interjú az épülő kínai akkumulátorgyár melletti Mikepércs fideszes polgármesterével. Mi a tanárok és mi a szülők felelőssége a magyar oktatás szétesésében? Club Aliga: nem tűnt el az állami földterület, csak víz alá került.

„Tartok attól, hogy baleset történhet” – Interjú az épülő kínai akkumulátorgyár melletti Mikepércs fideszes polgármesterével

A hajdú-bihari község szomszédságában épülő üzem veszélyeztetheti a vizet, a levegőt és a termőföldet – jelentette ki Tímár Zoltán polgármester, aki arra készül, hogy jövőre ismét a Fidesz színeiben indul az önkormányzati választáson Mikepércsen. Arra is válaszolt, mit szólt ahhoz, hogy korábban kormányzati és kormányközeli szereplők igyekeztek hitelteleníteni az akkumulátorgyárak ellen tiltakozó civileket.

Mi a tanárok és mi a szülők felelőssége a magyar oktatás szétesésében?

Hiába a nyári szünet, nem csitulnak a státusztörvény keltette indulatok. Minden napra jut hír az oktatás állapotáról, a diákok lesújtó szövegértési képességeiről, a több ezer megbuktatott elsősről. A szakma pedagógushiányról beszél, a kormány a legfrissebb felvételi adatokra hivatkozva viszont azt mondja, hogy van és lesz is elég tanár. Mi az igazság? Miért racionális lépés a státusztörvény egy olyan kormánytól, amelyik minőségi oktatás helyett gyerekfelügyeletben gondolkodik? Mi a tanárok és mi a megrendelő, a lakosság felelőssége a magyar oktatás szétesésében? Egyebek között ezekre a kérdésekre keresett választ Lannert Judit oktatáskutatóval Kerényi György, a Sztoriban vendége.

Club Aliga: nem tűnt el az állami földterület, csak víz alá került

Visszavonta a Club Aliga júniusban megnyitott új kikötőjének vízjogi engedélyét a katasztrófavédelmi hatóság, mert rájött, hogy több ponton is törvénysértő volt az eljárása. A NER-közeli tulajdonos az állami tulajdonú, szárazföldként nyilvántartott mólót és parti sétányt eltüntette a víz alá, és készített egy felépítményt, amely már az ő tulajdona, a várható törvényi változások alapján pedig az alatta lévő föld is az övé lehet.

Mészáros Lőrinc cége lízingeli a jachtot, amelyen a leggazdagabb magyar nyaral

Máltai cégadatok szerint az Euroleasing Zrt. a tulajdonosa a Rose d’Or jachtnak, amelynek fedélzetén lefotózták a napokban Mészáros Lőrincet és feleségét, Várkonyi Andreát. Az Euroleasing a volt felcsúti polgármester bankjának, a Magyar Bankholdingnak a cége.

Milyen válaszokat ad Kína a gazdasági kihívásokra?

A friss adatok szerint Kína 2021 óta először ismét deflációval néz szembe, ami újabb jele annak, hogy lassul a világ második legnagyobb gazdaságának növekedése. Ennek megfordítása érdekében Peking különböző intézkedéseket rendelt el, egyelőre nem tudni, mekkora sikerrel.

Amit még tudni érdemes

A miniszternek kellett a kilátás: így lett földönfutó a százéves Hadtörténeti Múzeum (Válasz Online)

Hosszú hányattatás vár a Hadtörténeti Múzeumra, amit azért költöztettek ki Kapisztrán téri épületéből, mert Szalay-Bobrovniczky Kristóf miniszter mindenképpen a budai Várba akart költözni. Ilyen banális okból még nem nagyon tettek tönkre fontos nemzeti kulturális intézményt.

Állami segítséggel született meg a bank, amely Mészáros Lőrincék alá rakta a vadonatúj szuperjachtot (444)

A 62 méteres Rose d’Or végső tulajdonosa az MBH Bank, amelynek a létrejöttét annak idején Orbán Viktor nemzetstratégiai jelentőségűnek minősítette.

A kormány szinte ingyenessé és szinte kötelezővé tenné a fiatalok jogsiszerzését, annyira kevesen tanulnak vezetni (HVG)

A tanfolyamra jelentkezők létszáma gyorsan apad, de a fogyatkozás a kamion- és buszsofőraspiránsok számában is drasztikus, noha oktatóból van elég. A kormány ebben a helyzetben úgy érzi, lépnie kell.

Minden jót kíván a mai napra:
A Szabad Európa budapesti szerkesztősége

XS
SM
MD
LG