Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

3 perc: Karácsony Gergely: Két héten belül kész a fővárosi ellenzéki megállapodás


Karácsony Gergely főpolgármester felszólal a Fővárosi Közgyűlés rendkívüli ülésén a városházán 2022. április 13-án
Karácsony Gergely főpolgármester felszólal a Fővárosi Közgyűlés rendkívüli ülésén a városházán 2022. április 13-án

Karácsony Gergely: Nem célom érdeksérelmet okozni a NER-nek. Lázas ciklusvégi jogalkotási munka az EP-ben. Kapitány-Fövény Máté pszichológus: Sokan a technológiát tekintik az új vallásnak.

Karácsony Gergely: Nem célom érdeksérelmet okozni a NER-nek

„Ha Mészáros Lőrincnek meglettek volna a megfelelő referenciái, és ő lett volna a legolcsóbb, akkor ő csinálta volna meg a Lánchidat” – mondta Karácsony Gergely. A főpolgármester azt mondta, nem célja érdeksérelmet okozni a NER-nek vagy a fideszes gazdasági holdudvarnak. A politikus arról is beszélt, hogy két héten belül kész a fővárosi ellenzéki megállapodás, szerinte már csak egy-két vitás kerület maradt, köztük Zugló. A Tarlós-korszak – főleg a Fidesz egész működéséhez képest – becsületes korszak volt a főpolgármester szerint, aki az elkövetkező évek legnagyobb kihívásának, egyben legnagyobb személyes feladatának a klímaváltozásra való felkészülést tartja.

Lázas ciklusvégi jogalkotási munka az Európai Parlamentben

A 2023-as év, valamint az ötéves európai parlamenti ciklus végének közeledtével érezhetően nagyobb sebességfokozatra kapcsolt az EU „törvénygyára”. A két jogalkotó szervezet, az Európai Unió Tanácsa és az Európai Parlament tárgyalódelegációi előző héten több olyan jogalkotási javaslatról is előzetes megállapodást kötöttek, amelyek közvetlenül érintik az európaiak mindennapi életét.

Kapitány-Fövény Máté pszichológus: Sokan a technológiát tekintik az új vallásnak

Hogyan őrizzük meg lelki egészségünket a technológia uralta, gyorsan változó világban? – ez az alcíme a Holnap című kötetnek, amelynek szerkesztője dr. Kapitány-Fövény Máté klinikai szakpszichológus. A Semmelweis Egyetem adjunktusa több, függőséggel foglalkozó könyv szerzőjeként ismert. Ezúttal arról beszélgettünk vele a Szabad Európa podcastjában, hogyan befolyásolja a technológia életünk minden területét, beleértve az egészségügyet, az oktatást és a szexuális életet.

Ónodi Eszter: A Katona társulata erős csapat, összezárt, amikor támadták

Zsámbéki Gábor osztályában végzett a főiskolán, és már harmadéves főiskolásként megkapta az első főszerepét a Katona József Színházban, ahová egyenes út vezetett a diploma után. Életének felét e társulatban töltötte, amelynek máig tagja, s amely szakmaiságot, védőhálót, inspiráció jelent számára. Úgy véli, a közösség megerősödve került ki az elmúlt évek támadásaiból, megpróbáltatásaiból. A Szelfi vendége Ónodi Eszter színművész.

Helsinki bizottság: Rendkívül kényelmes a kormánynak a meghosszabbított háborús veszélyhelyzet

Kedden újabb fél évvel meghosszabbították a háborús veszélyhelyzetet, ami miatt a Magyar Helsinki Bizottság ismét jelezte aggályait. A kormány számos esetben olyan ügyekben is felülírt egyik napról a másikra törvényeket a veszélyhelyzetre hivatkozva, amelyeknek semmi közük nem volt az ukrajnai háborúhoz, helyette a hatalom politikai érdekeit szolgálták a jogvédő szervezet szerint.

Újabb földbirtokos Felcsúton: Mészáros Lőrinc sógornője közel százmillió forintért vett földet

Mészáros Lőrinc öccse, az önkormányzati képviselő-vállalkozó Mészáros János felesége, Mészáros Krisztina szerzett nemrég újabb földterületeket Felcsúton. A házaspár vagyonának gyarapodásához az adófizetők is hozzájárultak, miután a férfi cégei több milliárd forintnyi értékben nyertek el közpénzes megbízásokat az elmúlt években.

Nem akar már a közoktatásban dolgozni a Karinthy elbocsátott tanára

Nem volt jó élmény, féltünk, hogy ezúttal sem fog megjelenni a bíróság előtt a Külső-Pesti Tankerületi Központ vezetője, és még tovább húzódik a per – mondta Ősi Judit a Szabad Európának. Most azonban Rábel Krisztina ott volt a tárgyaláson, és elmondta, mi alapján döntötte el, kit rúg ki a Karinthy Frigyes Gimnáziumból.

Amit még tudni érdemes

Orbánnak már a teljhatalom sem elég, minden létező fillérről tudni akar (444)

Az elmúlt tíz évben több támadássorozat is lezajlott már a független nyilvánossággal és civil szférával szemben – a mostani lehet az eddigi legkeményebb.

Sörétes puska már volt, precíziós propagandafegyver kellett – bemutatjuk a NER-be olvasztott Index receptjét (Telex)

A fideszes körök kontrollja alá került Index sokszor szolgálta már a párt érdekeit az elmúlt három évben: ha kell, lejárató kampányokat indítanak Orbánék ellenfelei ellen, miközben gazdasági és politikai témákban feltűnően és kritikátlanul hirdetik a hatalom eredményeit.

Bemutatjuk a Fülöp családot, amely több szálon is összefonódott a Szijjártó-bizniszekkel és a külüggyel (HVG)

Az egyik testvér Szijjártó Péter feleségének titokzatos, milliárdos árbevételű cégét vezeti. A másik testvér Szijjártó Péter kabinetfőnökével házasodott össze, s közös cége van a külgazdasági és külügyminiszter feleségével. A harmadik testvér nemrég kapott külföldi állást a külügytől. A negyedik pedig azt a családi céget vezeti, amely az elmúlt években több mint kétszázmillió forint közpénzt kapott.

Minden jót kíván a mai napra
a Szabad Európa budapesti szerkesztősége

XS
SM
MD
LG