Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

3 perc: Már biztosan kimaradnak ősztől az Erasmus+-programból egyes modellváltott egyetemek


Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter sajtótájékoztatót tart hivatalában az Európai Bizottság döntéseiről 2022. szeptember 18-án
Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter sajtótájékoztatót tart hivatalában az Európai Bizottság döntéseiről 2022. szeptember 18-án

Új magyar találmány az Erasmus mínusz program. A Megafontól a falunapokig: a kormánykommunikáció második vonala. Kiderült, kik szerkesztik az orosz titkosszolgálati hátterű, magyar nyelvű propagandaoldalt.

Új magyar találmány az Erasmus mínusz program

A nyári szünet alatt semmi nem történt a közérdekű vagyonkezelő alapítványok ügyében, így biztosra vehető, hogy a szeptember 1-jétől induló szemeszterben kimaradnak az Erasmus+-diákcsereprogramból azok a modellváltott hazai egyetemek, amelyeknek nincs érvényes szerződésük.

A Megafontól a falunapokig: a kormánykommunikáció második vonala

Hol tudja legjobban átadni üzeneteit a kormánypárt az M1, a TV2, az Origo, a Ripost vagy a megyei újságok mellett? Ennek jártunk utána a Szabadonban, amelyben Tóth Bettina, a Fidelitas korábbi tagja a Megafonnál jelen lévő drogproblémákról és nőkkel szemben nem megfelelő magatartásról is beszélt. A Megafon képzését elvégző Ahogy a Gazda látja is kifejtette, mi a kormánypárt nyilvánosságának legfontosabb színhelye.

Kiderült, kik szerkesztik az orosz titkosszolgálati hátterű, magyar nyelvű propagandaoldalt

Egy imám-katona és egy volt diplomata indította el a magyar nyelvű propagandaoldalt, amelynek orosz titkosszolgálati háttere lehet. Ma már egy orosz propagandistaként ismert magyar férfi a szerkesztő, aki korábban a Jobbiknak is dolgozott.

Romániában a főügyész vizsgálódik a két ember halálát okozó töltőállomás-robbanás ügyében

A román főügyészség vizsgálatot indított a Bukarest melletti üzemanyagtöltő állomáson augusztus 26-án történt két robbanás ügyében. Korrupcióellenes ügyészek vizsgálják azokat a jelentéseket, amelyek szerint a hatóságok tudtak arról, hogy a benzinkút illegálisan működik.

NATO-tag szomszédai lezárhatják Belarusz határát

A NATO-tag Lengyelország és a balti államok lezárják az Oroszország szövetségesével, Belarusszal közös határukat, ha bármilyen katonai incidens történik, vagy Minszk tovább fokozza ott a migrációs nyomást – figyelmeztetett a négy ország belügyminisztere.

Amit még tudni érdemes

Jobban fizet a NER-nek a Szerencsejáték Zrt., mint a lottó ötös (G7)

Négy év alatt összesen 1012 szerződést kötött a Szerencsejáték Zrt. 123 milliárd forint értékben, ennek 56 százaléka kormányközeli cégeknél kötött ki. Ez azt jelenti, hogy jobban fizet a vállalat a NER-nek, mint a játékosoknak a lottó ötös, ebben az időszakban ugyanis a 22 darab lottó ötösre 33,4 milliárd forintot fizettek ki.

A netadóhoz mérhető hatalmas pofon a napelemeseknek a havi szaldó, és jön a még ismeretlen bruttó elszámolás (Telex)

„Ha nem lenne annyira elszórt, sok vidékit érintő probléma, akkor az internetadó elleni elemi tiltakozáshoz hasonló társadalmi reakciót várnék. Az a szerencséje a kormánynak, hogy jellemzően nem Budapesten élnek a napelemesek” – mondta egy bennfentes forrás a lapnak.

Státusztörvényből vizsgáztatta a Pintér-féle belügy a tankerületi vezetőket úgy, hogy a részletszabályok még meg se jelentek (Népszava)

A szakszervezet szerint a tantestületekben nagy a bizonytalanság.

Minden jót kíván a mai napra
a Szabad Európa budapesti szerkesztősége

XS
SM
MD
LG