Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

3 perc: Oknyomozók szerint az állam titkolja a kórházi fertőzések halálos áldozatainak valódi számát


A tüdőbelgyógyászati osztály folyosója a kecskeméti megyei kórház Izsáki úti telephelyén 2014. október 1-jén
A tüdőbelgyógyászati osztály folyosója a kecskeméti megyei kórház Izsáki úti telephelyén 2014. október 1-jén

Kórházi fertőzések: sokkal súlyosabb a helyzet, mint papíron. Orbán Viktor tárgyalt a szombathelyi nagyberuházással hírbe hozott kínai vállalat vezetőjével is. Az összes tankerület meghosszabbította a válaszadási határidőt a távozó tanárok számáról.

Kórházi fertőzések: sokkal súlyosabb a helyzet, mint papíron

Az intézmények kevesebb kórházi fertőzést jelentenek, mint amennyi történik, a statisztikákban nem a valóságot látjuk, hanem a jéghegy csúcsát – mondta egy forrás a Direkt36-nak, amely cikksorozatban számol be a lesújtó magyarországi helyzetről, amelyet a kormányzat megpróbál eltitkolni.

Orbán Viktor a szombathelyi nagyberuházással hírbe hozott kínai vállalat vezetőjével is tárgyalt

A hazai és nemzetközi sajtó részletesen foglalkozott Orbán Viktor pekingi útjával, azon belül is főleg a találkozóival az orosz és a kínai elnökkel. Jóval kevesebb szó esett arról, hogy a magyar kormányfő Sencsenbe is elutazott, ahol megnézte a BYD gyárat, és tárgyalt a vállalat vezetőjével. Szombathelyen már hónapokkal ezelőtt elterjedt, hogy a kínai konglomerátum a városban nyitna új üzemet, miután a brexit miatt nem építi meg az Egyesült Királyságba tervezett óriásgyárát. Ezt azóta sem cáfolta senki.

Az összes tankerület meghosszabbította a válaszadási határidőt a távozó tanárok számáról

Mind a hatvan tankerületi központnak szüksége van a harminc napon túl további tizenöt napra, hogy kiadja, hány tanár jelentette be távozását a státusztörvény miatt a megadott, szeptemberi határidőn belül – mondta a közérdekű adatigénylést benyújtó Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének ügyvivője. Az adatot összesítve már hetekkel ezelőtt közölte Rétvári Bence államtitkár, aki 1205 távozó tanárról beszélt.

Megszereztük a jegyzőkönyvet: tízpontos hibalistát írt a MÁV Mészáros Lőrinc cégének

A birtokunkba jutott dokumentum szerint a V-Híd úgy jelentette készre a vonal biztosítóberendezését, hogy „a MÁV vizsgáló kollégái korlátozottan fértek hozzá”, ekképp nem is tudták megfelelő módon megvizsgálni. Egy szakmai forrás szerint „normál ügymenetben idén már nem is lehet átadni a Szeged–Röszke vasútvonalat”.

Szembement a kormányhivatal és a nemzeti park egy beruházóval: nem lesz új lakópark a budai hegyekben

A kormányhivatal nem adta ki a környezetvédelmi engedélyt, így az építési engedélyezési eljárás már el sem indítható a budai zöldövezet egyik tervezett lakóparkjára. A beruházást kifogásoló civilek szerint a részben erdős, fás XII. kerületben már így is túl sok az építkezés, és ezek miatt évente átlagosan 450-500 fa kivágására kérnek engedélyt.

Donald Tusk a miniszterelnök-jelöltjük – jelentették be a lengyel ellenzéki pártok

A lengyelországi választáson közösen a legtöbb szavazatot kapó három ellenzéki párt vezetője kedden bejelentette, hogy Donald Tusk volt kormányfő lesz a miniszterelnök-jelöltjük.

Amit még tudni érdemes

Korrupciógyanú: több száz közbeszerzést vizsgáltunk meg, bejelentést teszünk a hatóságnál (Átlátszó)

A portál több száz közbeszerzést, köztük 58 darab meghívásos tendert vizsgált meg, amelyeket ugyanaz a hajdúböszörményi cég, a Tömb 2002 Kft. nyert el. Az elemzés során ismerős mintázatokat fedeztek fel: szinte mindig ugyanazok a cégek bukkantak fel versenytársként, a közbeszerzési szakértő is gyakran volt közös, a sikerrátát pedig Mészáros Lőrinc is megirigyelhetné.

Titokban, az emberek háta mögött minősítettek át „jelentős mértékben zavaró hatású övezetté” egy óriási győrszentiváni területet (444)

Híre ment, hogy a közeli Audi-gyárhoz kapcsolódó akkumulátorüzem előkészítése zajlik, ezért azonnal mozgolódás kezdődött a civilek körében.

Harminc évre titkosítaná a vízadatokat az Orbán-kormány (Népszava)

A fő cél, hogy ne kelljen kiadni a vízdíjról szóló számításokat, és az, hogy felpörgessék a víziközműcégek államosítását. Érdekes jogalkotási csavar, hogy az erről szóló törvénytervezet egy még ki nem adott kormányrendeletet helyez hatályon kívül.

Minden jót kíván a mai napra
a Szabad Európa budapesti szerkesztősége

XS
SM
MD
LG