Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Hatmilliónál többen haltak meg eddig világszerte a koronavírus miatt


Intenzív osztály egy szófiai kórházban 2021. november 9-én.
Intenzív osztály egy szófiai kórházban 2021. november 9-én.

Magyarországon az elmúlt 24 órában 1387 új fertőzöttet igazoltak és 59 ember halálát hozták összefüggésbe a vírus okozta megbetegedésekkel. Lassan éppen két éve, 2020. március 11-én nyilvánította világjárványnak az Egészségügyi Világszervezet a koronavírust, amely már több mint hatmillió ember életét oltotta ki világszerte.

Az újonnan regisztráltakkal együtt a járvány kezdete óta összesen 1.807.285-re emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma, míg az elhunytak száma 44.495-re nőtt.

A kormányzati járványportál adata szerint az aktív fertőzöttek száma 126.009. Kórházban 2766 koronavírusos beteget ápolnak, közülük 114-en vannak lélegeztetőgépen.

Lecsengőben van Magyarországon a járvány ötödik hulláma, erre hivatkozva a kormány kivezette a járványügyi korlátozásokat, megszűnt a maszkviselési kötelezettség.

Hatmilliónál több halálos áldozat világszerte

Lassan éppen két éve, 2020. március 11-én nyilvánította világjárványnak az Egészségügyi Világszervezet a koronavírust, amely Vuhan kínai nagyvárosból terjedt el.

Azóta a világon 447.881.420 ember fertőződött meg a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma pedig 6.007.227.

A baltimore-i Johns Hopkins Egyetem adatai szerint a fertőzés 192 országban és régióban van jelen.

Először jelent meg a nyilvánosság előtt koronavírus-fertőzése óta II. Erzsébet királynő. A 96 éves brit uralkodó Justin Trudeau kanadai miniszterelnököt fogadta a Berkshire grófságban levő windsori kastélyban.

Az uralkodó, aki 70 éve ül az Egyesült Királyság trónján, a hivatalos tájékoztatás szerint enyhe tüneteket észlelt magán, de február 22-én minden programját lemondták, március 7-én jelent meg először nyilvánosan.

Készült az MTI felhasználásával.

  • 16x9 Image

    Fazekas Pálma

    Fazekas Pálma a Szabad Európa budapesti irodájának hírszerkesztője. Csaknem harminc éve dolgozik újságíróként, elsősorban hírek, hírműsorok szerkesztőjeként, hírszerkesztőségek vezetőjeként. A nyomtatott és az elektronikus sajtó szinte minden területén dolgozott, így a Kurírnál, az Interpress Magazinnál, a Magyar Rádióban, a Westelnél, a Magyar Televízióban, az InfoRádióban, az Origóban és az Infostartnál is.  

XS
SM
MD
LG