Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Hatvan alatt a regisztrált új fertőzöttek száma, újabb szomszédos ország lazít


Egy szerb egészségügyi dolgozó bead egy adag koronavírus elleni vakcinát egy oltási központban egy belgrádi bevásárlóközpontban 2021. május 6-án.
Egy szerb egészségügyi dolgozó bead egy adag koronavírus elleni vakcinát egy oltási központban egy belgrádi bevásárlóközpontban 2021. május 6-án.

Magyarországon az elmúlt 24 órában 57 új fertőzöttet azonosítottak, a járvánnyal összefüggésben elhunyt tíz ember. Szerbiában várhatóan szerdától megtarthatók a ballagási ünnepségek és ismét lehetnek szurkolók a sporteseményeken, a lazításokról kedden dönt a belgrádi kormány.

Magyarországon a hétfő óta regisztrált új fertőzöttekkel a járvány kezdete óta összesen 807 102 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. A halálos áldozatoké 29 935 főre emelkedett.

A beoltottak száma 5 351 972, közülük, a kormányzati járványportál adatai szerint, 4 240 264-en a második oltást is megkapták. Az aktív fertőzöttek száma 45 541, kórházban 391 koronavírusos beteget ápolnak, közülük 44-en vannak lélegeztetőgépen.

Az oltásra regisztráltak száma 5 millió 363 ezer fő, közülük 92% már meg is kapta az oltását.

Szerbia lazításra készül

Szerbiában várhatóan kedden dönt a kormány azokról az enyhítésekről, amelyeket a koronavírus-járvány kezelésével megbízott válságstáb hétfő este már elfogadott. Így várhatóan szerdától megtarthatók lesznek az országban a ballagási ünnepségek, ismét lehetnek szurkolók a sporteseményeken, és mind szabadtéren, mind zárt térben akár ötszázan is lehetnek egy-egy eseményen.

Szerbiában a járvány kezdete óta 6 970 emberéletet követeltek a koronavírus okozta betegségek, az elmúlt 24 órában 8 halálos áldozatot jelentettek. Az újonnan regisztrált fertőzöttek száma 124-gyel 715 015-re emelkedett.

XS
SM
MD
LG