Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Hazatértek Afganisztánból a magyar katonák


Ausztrál állampolgárok és ausztrál vízummal rendelkező készülnek felszállni az Ausztrál Királyi Légierő repülőgépére a kabuli Hamid Karzai nemzetközi repülőtéren.

Az afganisztáni kimenekítési feladatokban részt vevő valamennyi magyar katona épségben hazatért, két utasszállító repülőgépük szerda éjjel landolt Kecskeméten, az MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázison.

A Magyar Honvédség evakuálási műveletének részleteiről csütörtökön Benkő Tibor honvédelmi miniszter és Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnoka tartott rendkívüli sajtótájékoztatót. Az ott elhangzottakról az alábbi cikkben számoltunk be.

Az elmúlt napokban sorra állították le az országok a kimenekítési akcióikat. Szerdán Lengyelország jelentette be, hogy nem küldenek több gépet a térségbe, mert az, amit a kimenekítési misszióban fő célul tűztek ki, teljesült: evakuáltak minden lengyel állampolgárt, valamint a lengyel nagykövetség és a lengyel katonai kontingens azon volt afgán munkatársait, akiknek sikerült bejutniuk a kabuli repülőtérre.

XS
SM
MD
LG