Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Helyi cégnek adja át oroszországi üzleteit a KFC


Szendvicsember hirdeti a KFC-t Moszkvában 2020. április 29-én
Szendvicsember hirdeti a KFC-t Moszkvában 2020. április 29-én

A KFC átadja orosz üzleteit egy helyi üzemeltetőnek. Az amerikai gyorsétteremlánc a legutolsó azoknak a nyugati vállalatoknak a sorában, amelyek elhagyták Oroszországot az ukrajnai invázió kezdete óta.

Az üzletlánc tulajdonosa, a Yum!Brands holding október 25-én közölte, hogy megállapodást írt alá mind a hetven oroszországi étterme, az operációs rendszer és a franchise eladásáról a Smart Services Ltd.-vel, amelyet Konsztantin Kotov és Andrej Oszkolkov orosz KFC-franchise-tulajdonos üzemeltet.

A vevő lesz a felelős az éttermek márkaváltásáért és a meglévő alkalmazottak megtartásáért.

A Kommerszant orosz üzleti napilap arról számolt be, hogy az éttermek a Rostic’s orosz gyorséttermi márka neve alatt kezdik meg működésüket.

Oroszországban körülbelül ezer KFC étterem van, ezek szinte mindegyét független tulajdonosok vezetik licenc- vagy franchise-szerződések alapján.

Sok nyugati cég hagyta el Oroszországot azóta, hogy Moszkva február 24-én megtámadta Ukrajnát.

A Starbucks és a McDonald’s azok között az amerikai vállalatok között volt, amelyek bejelentették kivonulásukat, a francia Danone élelmiszeripari konszern pedig a hónap elején közölte, hogy szintén eladja oroszországi tevékenységei zömét.

Készült a Reuters beszámolójának felhasználásával.

XS
SM
MD
LG