Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Hogyan élheti túl Szombathely az energiaválságot?


Horváth Attila alpolgármester
Horváth Attila alpolgármester

Horváth Attila alpolgármesterrel beszélgettünk arról, mi alapján készült a megtakarítási program, hol van megkötve a kezük, miért éppen a mozit zárják be, mennyit lehet spórolni a díszkivilágításokon, mire mennek, ha nem segít az állam.

A szombathelyi városvezetés már szeptember elején bejelentette, hogy takarékossági programot dolgoznak ki a megnövekedett energiaárak miatt. A szeptember 29-i közgyűlésre össze is állították a 74 pontból álló programot, amelyet csütörtökön hoztak nyilvánosságra.

Többek között bezárják a Savaria mozit, rövidítik a múzeumok nyitvatartási idejét. Az önkormányzati épületekből többet is bezárnak a fűtési szezonra, a díszkivilágításokat kikapcsolták, az uszodában csak egy medence lett nyitva.

A Nyugat.hu pénteki podcastjában Horváth Attilával, a város pénzügyekért és költségvetésért felelős alpolgármesterével arról beszélgettünk, milyen folyamat vezetett el a programig, hol van megkötve a kezük, miért éppen ezeket a döntéseket hozták, hogy milyen gondokkal küzdenek az önkormányzatok, hová futhat ki a jelenlegi helyzet, van-e lehetőség a további takarékosságra, várható-e az állami beavatkozás.

  • 16x9 Image

    Nyugat.hu

    Ez a cikk a Szabad oldal kezdeményezésünk részeként jelent meg. Ebben az együttműködésben az ország független szerkesztőségeinek írásait, tartalmait vesszük át, hogy azok saját olvasóikon túl egy szélesebb nyilvánossághoz is eljussanak.

    A Nyugat.hu Szombathely és Vas megye híreit, eseményeit követi. 

XS
SM
MD
LG