Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Telex: Bezárja váci üzemét az IBM


A kép illusztráció, az IBM székesfehérvári telephelyén készült Székesfehérvár, 2020. november 30-án
A kép illusztráció, az IBM székesfehérvári telephelyén készült Székesfehérvár, 2020. november 30-án

A hírportál úgy tudja, hogy az amerikai óriáscég leányvállalata, a tárolószervereket gyártó IBM Data Storage Systems (DSS) Kft. jogutód nélkül megszűnik, a cég Mexikóba helyezi át a gyártást.

Az IBM nem cáfolta a Telex értesülését, de azt nem árulta el, hogy hány embert érint a döntés, arra hivatkozva, hogy az éles piaci verseny miatt valamennyi telephelyük és üzleti egységük munkatársainak számát bizalmas információként kezelik.

A hírportál úgy tudja, hogy az alkalmazottak a hónap végéig tudják meg, hogy ki meddig marad, és milyen feltételekkel válnak meg tőle. Az IBM annyit közölt, hogy az iparági szabványoknak és a jogszabályi előírásoknak megfelelő végkielégítési csomagot kapnak az alkalmazottak.

A munkavállalók egy részét más IBM-egységekhez irányítják, ők otthonról fognak dolgozni. A jövőben a mexikói Guadalajara gyártja majd az összes IBM háttértároló terméket.

  • 16x9 Image

    Fazekas Pálma

    Fazekas Pálma a Szabad Európa budapesti irodájának hírszerkesztője. Csaknem harminc éve dolgozik újságíróként, elsősorban hírek, hírműsorok szerkesztőjeként, hírszerkesztőségek vezetőjeként. A nyomtatott és az elektronikus sajtó szinte minden területén dolgozott, így a Kurírnál, az Interpress Magazinnál, a Magyar Rádióban, a Westelnél, a Magyar Televízióban, az InfoRádióban, az Origóban és az Infostartnál is.  

XS
SM
MD
LG