Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Változtatott az általános iskolák nyitási tervén a kormány


Palkovics Borbála, az Arany János gimnázium angoltanára online tanórát tart 9. osztályos diákjainak nyíregyházi otthonában, 2020. november 11-én

Csak az óvodák és az általános iskolák alsó tagozatai számára nyitják meg a kapukat április 19-én, a felső tagozatos gyerekeknek a jelenléti oktatás május 10-én, a középiskolásokéval egy időben kezdődik.

Ez már a második változtatás a korábban bejelentetthez képest. Először még az volt a kormány terve, hogy húsvét után nyitnak az iskolák és az óvodák. Később ebből kivették a középiskolákat. Április 9-én jelentette be a miniszterelnök, hogy nem lesznek szóbeli érettségik, a középiskolákban pedig ‒ a 9. osztálytól felfelé ‒ nem április 19-én, hanem május 10-én indul a tantermi oktatás, mondván nem érdemes néhány napra a középiskolákat kinyitni, utána az érettségi szünet miatt megint bezárni.

A legfrissebb forgatókönyv szerint az általános iskolák felső tagozatának is csak május 10-én kezdődik meg a tantermi oktatás.

Mint arról a Szabad Európa több cikkben is beszámolt, a pedagógusok érdekképviseletei és több szülőket képviselő szervezet is korainak tartja az óvodák és az általános iskolák megnyitását, miután több gyermek betegszik meg és kerül kórházba a járvány harmadik hullámában, mint az első kettőben, és a pedagógusok közül is sokan nincsenek még beoltva, illetve nem alakult még ki a védettségük.

Orbán Viktor miniszterelnök szerdán azt is bejelentette, hogy ha 3,5 millió ember megkapja a koronavírus elleni oltás legalább első dózisát ‒ ez, reményei szerint, ilyen oltási ütem mellett egy hét múlva megtörténik ‒, kinyithatnak a vendéglátóhelyek teraszai, és nem kell teraszdíjat fizetniük.

XS
SM
MD
LG