Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Ismét kordont bontott a Momentum a Karmelitánál


A Momentum parlamenti képviselői és Hadházy Ákos független képviselő az első kordonbontás után, 2023. március 14-én a Karmelita kolostor előtt
A Momentum parlamenti képviselői és Hadházy Ákos független képviselő az első kordonbontás után, 2023. március 14-én a Karmelita kolostor előtt

Hetedik alkalommal bontották le a kordonokat a Momentum képviselői és aktivistái a budai várban, a Karmelita kolostornál. A rendőrök nem léptek közbe, de mindenkit igazoltattak, és sorfalat alkotva akadályozták meg, hogy a kordonbontók megközelítsék a kormányzati épületet.

Kedd reggel 7 órakor újabb kordonbontásba kezdett a Momentum a Karmelitánál. A párt parlamenti frakciójának tagjai és aktivisták szétszerelték a láncokkal megerősített kordonokat. A rendőrök nem léptek közbe, de később mindenkit igazoltattak.

Tóth Endre, a Momentum országgyűlési képviselője a Facebookra feltöltött videóban arról beszélt, hogy a rendőrök valójában nem az építési területet védik, hanem „a hatalmasokat”. Emlékeztetett rá, hogy a rendőrök nemrég azon a helyen fújták le könnygázzal és verték gumibottal a magyar oktatás jövőjéért kiálló diákokat, most pedig benyújtották a parlamentnek „a bosszútörvényt”, amelyet pénteken tárgyal az Országgyűlés.

Mint mondta, közeledik a tanév vége, ezért naplót állítottak össze a kormány tagjairól. Mindenki megbukott a magyar oktatásért végzett munkában, Pintér Sándor belügyminiszter különösen, mert az ő felelőssége lenne a magyar oktatás rendbetétele, de helyette még nagyobb bajt csinál, ötezer pedagógus készül felállni a bosszútörvény miatt – fogalmazott Tóth Endre.

A képviselő közölte: a Momentum kiáll a pedagógusok mellett, majd megpróbálta bevinni a naplót a Karmelitába, hogy átadja Orbán Viktornak, de a rendőrök nem engedték a kormányzati épület bejárata közelébe.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a momentumos képviselők és Hadházy Ákos március 14-én bontotta le először a kordont a Karmelita kolostornál. Akkor hétpontos követelésüket szerették volna kifüggeszteni a kormányzati épületre.

Május elején diáktüntetés is volt az épületnél, ahol a rendőrök könnygázzal és tonfával állították meg a tiltakozókat, jogvédő szervezetek szerint aránytalan mértékű erőszakot alkalmaztak a fiatalokkal szemben.

XS
SM
MD
LG