Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Ismét száz fölött a halálos áldozatok száma


Orbán Viktor megerősítette, hogy Magyarország szeretne a Pfizer új, koronavírus elleni gyógyszeréből, és javasolják, hogy Debrecen is vegyen részt a készítmény gyártásában
Orbán Viktor megerősítette, hogy Magyarország szeretne a Pfizer új, koronavírus elleni gyógyszeréből, és javasolják, hogy Debrecen is vegyen részt a készítmény gyártásában

Csütörtök óta 16.435 új fertőzöttet igazoltak, 105 ember halálát hozták összefüggésbe a járvánnyal. Orbán Viktor arról beszélt a közmédiában, hogy javasolják, a debreceni oltóanyaggyár is vegyen részt a Pfizer koronavírus elleni gyógyszerének a gyártásában, de konkrétumokat nem mondott.

Az új fertőzöttekkel együtt a járvány kezdete óta összesen 1.616.846 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma, míg a halálos áldozatoké 41.741 főre emelkedett. Az aktív fertőzöttek száma 227.407.

A kormányzati járványportál szerint kórházban 4588 koronavírusos beteget ápolnak, közülük 168-an vannak lélegeztetőgépen, és a fertőzések 94 százalékát az omikron okozza.

Szakemberek korábban arról beszéltek, hogy tetőzik a járvány és vélhetően, amilyen gyors volt a felfutása, olyan gyors lesz a lecsengése is, ám egy ideig a halálos áldozatok és a kórházba kerülők száma még emelkedhet.

Belengette a Pfizer-gyógyszer gyártását Orbán Viktor

A miniszterelnök a közmédiában, moszkvai tárgyalásai kapcsán beszélt egyebek között arról, hogy szerinte az orosz vakcinákból, a Szputnyikból és Szputnyik Lightból nagy lesz a kereslet, az oroszok gyártóhelyet keresnek, Debrecenben ez adott lesz, így Magyarország is részt vehet az orosz vakcina gyártásában. Hozzátette ugyanakkor, hogy az főként exportra készülne, a magyarok választhatnak majd az oltóanyagok közül.

Orbán Viktor megerősítette, hogy Magyarország szeretne a Pfizer új, koronavírus elleni gyógyszeréből, és javasolják, hogy Debrecen is vegyen részt a készítmény gyártásában, de erről részleteket nem mondott.

Mint arról a Szabad Európa is beszámolt, egy nappal korábban, a kormányinfón jelentették be, hogy Magyarország részt vesz az Európai Bizottság Paxlovid gyógybeszerzésében. A Pfizer készítményét a magas kockázatú koronavírusos betegek gyógyításához használják. Magyarország ötvenezer kezelésnek megfelelő Paxlovid beszerzését tervezi.

  • 16x9 Image

    Fazekas Pálma

    Fazekas Pálma a Szabad Európa budapesti irodájának hírszerkesztője. Csaknem harminc éve dolgozik újságíróként, elsősorban hírek, hírműsorok szerkesztőjeként, hírszerkesztőségek vezetőjeként. A nyomtatott és az elektronikus sajtó szinte minden területén dolgozott, így a Kurírnál, az Interpress Magazinnál, a Magyar Rádióban, a Westelnél, a Magyar Televízióban, az InfoRádióban, az Origóban és az Infostartnál is.  

XS
SM
MD
LG