Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Ismét több mint félezer új fertőzöttet regisztráltak


Nádudvaron oltanak 2021. január 29-én
Nádudvaron oltanak 2021. január 29-én

Durván háromezer ember első oltását sikerült előző nap megszervezni, elhunyt újabb két áldozat és továbbra is nő a kórházi kezelésre szoruló fertőzöttek száma, miközben 501 új fertőzöttet jelentett az állam.

A járvány újabb két halálos áldozatát regisztrálta az állam szeptember 22-re, így a koronavírus közvetlen áldozatainak száma 30 143-ra emelkedett. Ezzel párhuzamosan előző nap 501 újabb fertőzöttet azonosított az állami egészségügy.

Folyamatosan nő a kórházi kezelésre szoruló betegek száma. Jelenleg 406 koronavírusos beteget ápolnak kórházban. 46 beteg állapota olyan súlyos, hogy lélegeztetőgépre szorul.

Valamivel több mint háromezer ember kapta meg az első oltását előző nap, ami kitartóan lelassult oltási tempót jelez. Nagyjából 5 866 000 ember kapott eddig legalább egy oltást Magyarországon, ami lakosságarányosan jóval az uniós átlag alatti érték.

“Nagyot hibáztam”: oltatlan Covid-fertőzöttek küzdenek az életükért Koszovóban
please wait

Jelenleg nincs elérhető tartalom

0:00 0:02:13 0:00

Nem lesz többé maszkhordás, bárhogy is alakul a járvány

Az erősödő járvány ellenére Orbán Viktor miniszterelnök kizárta, hogy visszahoznának bármilyen általános maszkviselési vagy karanténjellegű kötelezettséget. A miniszterelnök kizárólag az oltást tartja megoldásnak, az előbbieket nem.

Ezzel párhuzamosan viszont a kötelező védőoltás lehetőségét is kizárta, mivel az szerinte népszerűtlen intézkedés lenne.

„A magyar ember gyomra nem veszi be” – érvelt a miniszterelnök.

  • 16x9 Image

    Szalai Bálint

    Szalai Bálint a Szabad Európa budapesti szerkesztőségének újságírója. Nyolc évig dolgozott az akkor leglátogatottabb híroldalnak számító Indexnél. Egyéb elismerések mellett 2015-ben megkapta a Gőbölyös Soma-díjat. A 2018/19-es akadémiai évben az Arizona Állami Egyetem Fulbright-program Humphrey-ösztöndíjasa volt. 

XS
SM
MD
LG