Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Ismét van halálos áldozata a járványnak, 26 új fertőzöttet regisztráltak


Védőfelszerelést viselő ápolók és orvosok az Országos Korányi Pulmonológiai Intézet koronavírussal fertőzött betegek fogadására kialakított intenzív osztályán
Védőfelszerelést viselő ápolók és orvosok az Országos Korányi Pulmonológiai Intézet koronavírussal fertőzött betegek fogadására kialakított intenzív osztályán

Magyarországon az állami adatok szerint hétfő óta 26 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta összesen 809 288 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt egy beteg, így az elhunytak száma 30 021 fő.

Az aktív fertőzöttek száma 33 048. Kórházban 73 koronavírusos beteget ápolnak, közülük 11-en vannak lélegeztetőgépen. A beoltottak száma a kormányzati járványportál adatai szerint alig változott, 24 óra alatt 4416-tal nőtt, így most 5 600 959 fő, közülük 5 390 593-an kapták meg a második oltást is.

Közben az Emberi Erőforrások Minisztériuma közölte, hogy a járvány elleni védekezésben résztvevő szakmai grémiumokkal közösen kidolgozták a harmadik oltásra vonatkozó eljárásrendet, részleteket azonban nem közöltek, csupán annyit, hogy a javaslat előbb az operatív törzshöz, majd a kormány elé kerül. A harmadik oltás, a korábbi ígéretek szerint, augusztus elsejétől kérhető Magyarországon.

Montenegró szigorít

Az európai unióshoz hasonló digitális Covid-igazolványt vezetnek be július 30-tól Montenegróban – írja a magyarok körében szintén kedvelt utazási célország egészségügyi minisztériumára hivatkozva az MTI.

A podgoricai sajtó keddi jelentése szerint július 30-tól új korlátozások lépnek életbe. Bár részleteket nem tudni, vélhetően a szórakozóhelyeken és az éttermek zárt helyiségeiben csak bizonyos feltételekkel – például a Covid-igazolvány felmutatása után – mellett lehet majd tartózkodni.

XS
SM
MD
LG