Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Ismét vannak halálos áldozatai a járványnak


Koronavírus elleni oltóanyagok beadására kijelölt oltópont helyét jelző felirat a békéscsabai Réthy Pál kórházban 2021. június 27-én

A kormányzati járványportál hétvégéről összesített adatai szerint július 9. és július 11. között 102 új fertőzöttet igazoltak, három halálesetet hoztak összefüggésbe a járvánnyal.

Az újonnan regisztrált fertőzöttekkel együtt a járvány kezdete óta összesen 808 539 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma Magyarországon. Az elhunytak száma 30 007 -re emelkedett.

Kórházban 73 koronavírusos beteget ápolnak, közülük 12-en vannak lélegeztetőgépen. A járványportál adatai szerint a beoltottak száma 5 538 557, közülük 5 175 503-an a második oltást is megkapták.

Ismét vakcinát kértek a csehek

További 200 ezer adag koronavírus elleni vakcinát kér kölcsön Magyarországtól Csehország. Ezt az MTI tudósítása szerint Andrej Babis cseh kormányfő személyesen közölte újságírókkal pénteken Ljubljanában a négy visegrádi ország és Szlovénia kormányfőinek találkozója után.

Magyarország eddig összesen 140 950 adag Pfizer/BioNTech vakcinát kölcsönzött Csehországnak. A megállapodás szerint Csehországnak az év végéig kell visszaadnia Magyarországnak a vakcinakölcsönt.

Csehország, amely csak az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) által jóváhagyott vakcinákat használja, továbbra is vakcinahiánnyal küszködik. Ausztria, Magyarország és Szlovénia áprilisban állapodott meg abban, hogy közösen adnak át vakcinát Prágának, miután az nem értett egyet 10 millió adag európai uniós vakcina szétosztásakor született kompromisszumos megállapodással, és emiatt kevesebb vakcinát kapott Brüsszelből.

Csehország az uniós szerződésben rögzített mennyiségen felül már mintegy 300 ezer adag vakcinát kapott, Magyarország mellett Szlovéniától, Ausztriától, Izraeltől, Szerbiától és Szlovákiától.

"Keddtől San Marinóba is..."

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter közben a Facebookon jelentette be, hogy San Marinóba is szabadon lehet utazni oltási igazolással keddtől.

Magyarország a védettségi igazolványok kölcsönös elfogadásáról szóló kétoldalú megállapodást kötött eddig Szerbiával, Montenegróval, Szlovéniával, a Bahreini Királysággal, Horvátországgal, Törökországgal, Észak-Macedóniával, Csehországgal, Georgiával, Mongóliával, Moldovával, Ciprussal, Szlovákiával, a Marokkói Királysággal, Albániával, Ukrajnával, Kazahsztánnal és San Marinóval.

Magyarország a román védettségi igazolványokat egyoldalúan elismeri.

XS
SM
MD
LG