Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Itthon sincs akadálya a 12-15 évesek oltásának – állítja a virológus


Védőmaszkot viselő utasok a Wesselényi utca villamosmegállóban 2020. április 27-én
Védőmaszkot viselő utasok a Wesselényi utca villamosmegállóban 2020. április 27-én

A friss járványügyi adatok szerint Magyarországon az elmúlt 24 órában 315 új fertőzöttet regisztráltak, 18 újabb halálos áldozata van a vírus okozta betegségeknek. Újabb országokban oltják a 12-15 éveseket, Magyarországon erről még nincs döntés.

Az aktív fertőzöttek száma 67 312, kórházban 739 koronavírusos beteget ápolnak, közülük 77-en vannak lélegeztetőgépen. A kormányzati járványportál adatai szerint a lakosság 53,5 százaléka, 5 millió 227 ezer ember megkapta az oltást.

Újabb uniós országban kezdik oltani a 12-15 éveseket, néhány nappal azután, hogy először az Európai Gyógyszerügynökség, majd az Európai Bizottság is zöld jelzést adott a korosztály oltásának Pfizerrel.

Lengyelország után Franciaország, Ausztria és Szlovénia is jelezte, hogy megkezdi az oltást. Horvátországban múlt szombattól, Romániában szerdától oltják a kiskamaszokat.

Müller Cecília országos tisztifőorvos az operatív törzs keddi tájékoztatóján arról beszélt, hogy Magyarországon is vizsgálják ennek lehetőségét, erről az operatív törzs dönt majd. Most Ruzsvai Miklós víruskutató a Magyar Nemzetben arról beszélt, hogy az engedélyeztetési folyamat Magyarországon a végénél jár, így nincs ok a várakozásra.

XS
SM
MD
LG