Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Izrael Magyarországot is tiltólistára helyezte a járványhelyzet miatt


Izraeli nő kapja meg a harmadik oltását Tel-Avivban 2021. augusztus 30-án
Izraeli nő kapja meg a harmadik oltását Tel-Avivban 2021. augusztus 30-án

Izrael a koronavírus omikron-variánsának gyors terjedése miatt megtiltotta az utazást tíz újabb országba, köztük az Egyesült Államokba, Kanadába és Magyarországra is.

Az intézkedést Naftali Bennett miniszterelnök hivatala jelentette be a hétfői kormányülést követően.

A jegyzékbe Belgium, az Egyesült Államok, Kanada, Magyarország, Marokkó, Olaszország, Németország, Portugália, Svájc és Törökország került most be a magas fertőzöttségi arány miatt. Ezen országokba december 22-től nem utazhatnak be az izraeliek.

Nemrég kilenc másik országot is vörös listára tettek: Dániát, az Egyesült Arab Emírségeket, Finnországot, Franciaországot, Írországot, Nagy-Britanniát, Norvégiát, Spanyolországot és Svédországot. Az afrikai államok jelentős részébe pedig már december elején megtiltották a látogatást.

Egyes elemzők az Egyesült Államok tiltólistára helyezését különösen figyelemre méltónak gondolják, miután a két ország között minden tekintetben rendkívül szoros a kapcsolat.

Izraelben az utóbbi hetekben megugrott az új fertőzöttek száma, ezért a kormány megtiltotta a külföldi állampolgárok belépését, a hazatérő izraeliek számára pedig karanténkötelezettséget írt elő.

Szakértők szerint az idei év elején Izrael hajtotta végre az egyik leghatékonyabb oltási programot a világon. A 9,3 milliós országban több mint 4,1 millió ember már a harmadik oltását is megkapta.

Naftali Bennett vasárnap a gyermekeik beoltatására szólította fel a szülőket, arra figyelmeztetve, hogy megérkezett a járvány ötödik hulláma.

Vasárnapig 175 esetben mutatták ki az omikron-vírusváltozatot Izraelben, ahol eddig összesen 8232 ember vesztette életét a betegségben.

Készült az AP tudósításának felhasználásával.
XS
SM
MD
LG