Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Jakab Ferenc szerint sokan fognak kórházba kerülni az omikron miatt


A Nemzeti Covid-emlékfal Londonban, ahol a hétvégén újabb szigorításokat jelentettek be az Omikron miatt.
A Nemzeti Covid-emlékfal Londonban, ahol a hétvégén újabb szigorításokat jelentettek be az Omikron miatt.

A hétvége összesített járványadatai szerint péntek óta 10.105 új fertőzöttet igazoltak, és 366 ember halálát hozták összefüggésbe a járvánnyal. Jakab Ferenc virológus szerint a járványadatok egyelőre nem igazolják azokat a kutatásokat, amelyek szerint az omikron enyhébb tüneteket okoz.

Az elmúlt három napban regisztrált új fertőzöttekkel a járvány kezdete óta összesen 1.228.400 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Az elmúlt három napban elhunyt 366 beteg, velük az elhunytak száma 37.896 főre emelkedett.

Az aktív fertőzöttek száma 141.871. Kórházban, a kormányzati járványportál szerint, 5537 koronavírusos beteget ápolnak, közülük 503-an vannak lélegeztetőgépen.

Jakab Ferenc szerint sokan fognak kórházba kerülni

Jakab Ferenc virológus az ATV műsorában beszélt arról, hogy a statisztikai adatok egyelőre nem támasztják alá azokat a kutatásokat, amelyek szerint az omikron enyhébb tüneteket okoz, vagyis sokan produkálnak erősebb tüneteket. Úgy véli sokan fognak kórházba kerülni az omikron miatt.

A szakember azt mondta, hogy erős védelmet nyújt a hibrid immunitás, vagyis az oltottság és a fertőzésen átesettség együttesen, de e mellett az oltás fontosságát hangsúlyozta, és a harmadok oltás beadatására buzdított, ugyanakkor úgy látja, hogy az átoltottság nem tud 60 százalékos szint fölé emelkedni.

Tiltólistán Magyarország

Az izraeli kormány újabb tíz országra, köztük Magyarországra rendelt el szerdától utazási tilalmat a járványadatok miatt.

A magas fertőzöttségi ráta miatt december 22-től felkerül az izraeliek utazási tiltólistájára Magyarországon kívül az Egyesült Államok, Olaszország, Németország, Belgium, Kanada, Marokkó, Portugália, Svájc és Törökország is.

XS
SM
MD
LG