Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Lassan mennek az oltások, erősödik a járvány, idei csúcson az egy nap alatt meghalt fertőzöttek száma


Tarr Zsolt, a Honvédelmi Minisztérium veszélyhelyzeti kapcsolattartó tisztje megtekinti a Hungaropharma gyógyszer-nagykereskedő cég budapesti raktárát Feller Antal vezérigazgató társaságában, 2021. március 8-án.
Tarr Zsolt, a Honvédelmi Minisztérium veszélyhelyzeti kapcsolattartó tisztje megtekinti a Hungaropharma gyógyszer-nagykereskedő cég budapesti raktárát Feller Antal vezérigazgató társaságában, 2021. március 8-án.

Kedden nagyjából 6,5 ezer új fertőzöttet jelentettek, meghalt viszont csaknem 160 koronavírusos beteg. A valóságban lényegesen lassabban mennek az oltások, mint ahogy a bejelentések alapján a kormány ígérte.

Kedden 6 494 az új koronavírusos fertőzöttet jelentett az állam. Az aktív fertőzöttek számát így némileg 120 ezernél többre becsülik.

Hétfőhöz képest 158 újabb elhunytról is hírt adtak. Ilyen magas halálozási szám idén még nem volt, ami az egyik jele a járvány súlyosbodásának. Egyébként a járvány közvetlen áldozatainak száma 16 146 főnél jár az országban.

8 270 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 833 pácienst lélegeztetőgéppel tartanak életben.

A bejelentett célok így nem jönnek össze

Nem sikerült jól megszervezni a hétvégére tervezett nagyobb oltási próbálkozást, végül az átlagosnál is sokkal kevesebb embert oltottak be. Szombat reggelhez képest hétfőre alig 50 ezer új ember kapott oltást, ami 25 ezres napi átlagnak felel meg.

"Jövő szerdáig további 400 ezer embert tudnak beoltani koronavírus ellen Magyarországon, ami Európában az első helyet biztosítja az országnak"

jelentette be az szombati kudarcok után Gulyás Gergely vasárnap.

Ehhez képest hétfőről keddre nagyjából 45 ezerrel több új beadott oltást jeleztek. Ezzel a tempóval Gulyás bejelentésének a fele se lesz meg szerdáig. Pontosan 1 047 045 olyan magyar van az országban, akinek a karácsony óta eltelt 2,5 hónap alatt sikerült legalább egy oltást kapnia.

Orbán Viktor szerint húsvétig 2,5 millió embert fognak beoltani, de ahhoz is bőven 50 ezer fő feletti átlagos napi új beoltottra lenne szükség.

  • 16x9 Image

    Szalai Bálint

    Szalai Bálint a Szabad Európa budapesti szerkesztőségének újságírója. Nyolc évig dolgozott az akkor leglátogatottabb híroldalnak számító Indexnél. Egyéb elismerések mellett 2015-ben megkapta a Gőbölyös Soma-díjat. A 2018/19-es akadémiai évben az Arizona Állami Egyetem Fulbright-program Humphrey-ösztöndíjasa volt. 

XS
SM
MD
LG