Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Ötmillió oltott felett megszűnhet az ingyenes parkolás


Egy autós parkolójegyet vesz Budapesten, a XIII. kerületi Tatai utcában 2018. január 2-án
Egy autós parkolójegyet vesz Budapesten, a XIII. kerületi Tatai utcában 2018. január 2-án

Emelkedett az újonnan regisztrált fertőzöttek száma, az elmúlt 24 órában 780 magyar állampolgár szervezetében mutatták ki a koronavírust, és a Covid-19 okozta betegségekben elhunyt 51 ember.

A kormányzati járványportál adatai szerint az újonnan regisztrált fertőzöttekkel együtt a járvány kezdete óta összesen 800 368 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. A járványnak a hivatalos adatok szerint 29 380 halálos áldozata van.

Második napja emelkedik az újonnan regisztrált fertőzöttek száma. Míg május 18-án 382 új fertőzöttről és 64 halálos áldozatról szóltak a hivatalos adatok, egy nappal később 633-ra emelkedett az újonnan azonosított covidosok száma, és 52 újabb halálos áldozatot jelentettek.

Az aktív fertőzöttek száma 115 029, kórházban 1836 koronavírusos beteget ápolnak, közülük 212-en vannak lélegeztetőgépen.

Az oltásra regisztráltak száma meghaladja az 5,1 millió főt, a beoltottak száma 4 829 595, közülük 2 814 805 fő már a második oltását is megkapta.

Szerdán tárgyalt a kormány az ötmillió oltott elérése után tervezett enyhítésekről, erről várhatóak bejelentések a csütörtöki kormányinfón. Lapértesülés szerint hamarosan megszűnhet például az ingyenes parkolás. A Világgazdaság számításai szerint a jelenlegi oltási tempó mellett ez már a jövő héttől valószínű.

Újabb utazási megállapodásokat kötött Magyarország

Mongóliával és Georgiával zárultak le a tárgyalások Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter tájékoztatása szerint. "...mindkét országgal kölcsönösen elismerjük egymás oltási igazolványait".

A karantén és tesztkötelezettség nélküli szabad utazási rendszer a hétvégétől lép életbe.

Szjjártó Péter a Facebook-oldalára feltöltött videóban azt mondta, hogy több európai országgal is folynak az egyeztetések a témában, de részleteket ezekről nem említett.

XS
SM
MD
LG