Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Csak nők: a Biden-kormány kommunikációs csapata


2020 januári fotó az azóta amerikai elnöknek megválasztott Joe Bidenről
2020 januári fotó az azóta amerikai elnöknek megválasztott Joe Bidenről

Hét nőt jelölt a Fehér Ház kommunikációs csapatának vezető pozícióira Joe Biden, az Amerikai Egyesült Államok megválasztott elnöke. A listán szereplők közül már többen bizonyítottak mind a kampánya, mind az Obama-Biden kormány idején.

Joe Biden megválasztott elnök vasárnap az Obama kormány két korábbi alkalmazottját kérte fel arra, hogy a Fehér Ház kommunikációs stratégiáját vezessék és azt nyilvánosan képviseljék – írta a Politico.

A Fehér Ház kommunikációs igazgatója Kate Bedingfield lesz, aki Biden kampánya és alelnöki évei alatt is kommunikációs igazgatójaként dolgozott. A Fehér Ház sajtótitkári posztjára pedig Jen Psaki kerül, aki a Fehér Ház kommunikációs igazgatója volt Barack Obama utolsó két elnöki évében.

Hét nő a kommunikációs csapat vezető pozícióiban

Bedingfielden és Psakin kívül Biden további öt nővel gazdagította a Fehér Ház kommunikációs csapatát, így az teljes egészében nőkből áll – írták a Biden átmenetéről szóló közleményben.

A Fehér Ház kommunikációs igazgatóhelyettesének feladatait Pili Tobar látja majd el, aki korábban nemcsak Biden kampányában, hanem az Amerika Hangja nevű bevándorlási reformokért harcoló érdekvédelmi csoport igazgatóhelyettesként is dolgozott.

A fő sajtótitkár-helyettes pedig Karine Jean-Pierre lesz, aki a kampány során Kamala Harris megválasztott alelnök kabinetfőnökeként tevékenykedett. Jean-Pierre korábban a MoveOn.org érdekképviseleti csoportnál dolgozott.

Symone Sandersre esett a választás, hogy betöltse Harris vezető szóvivőjének szerepét. Sanders, aki 2016-ban Bernie Sanders szenátor kampánya során országos sajtótitkáraként dolgozott, egyben vezető tanácsadói feladatokat is ellát majd.

Kamala Harris kommunikációs igazgatója jövőre Ashley Etienne lesz. Ő Nancy Pelosi házelnök egykori tanácsadója volt, majd később Biden kampányában dolgozott.

A következő First Lady, Jill Biden kommunikációs igazgatójának Elizabeth Alexander-t választották, aki már akkor Joe Bidennek dolgozott, amikor ő még a szenátusban tevékenykedett. Mikor Biden alelnök lett, Alexander sajtótitkáraként szolgált, majd részt vett az elnökválasztási kampányban is.

Egy tanácsadói irodából került ki Biden három tisztviselője is

A leendő Biden-kormány eddig három kijelölt tisztviselőjét is erős szálak kötik a WestExec Advisors washingtoni tanácsadó céghez, amelynek alkalmazottai között sokan dolgoztak a volt Obama-kormánynak. A Fehér Házból kikerülve Jen Psakit vezető tanácsadóként szerződött a céghez. Biden leendő külügyminisztere, a magyar származású Antony Blinken a cég egyik társalapítója volt.

A nemzeti hírszerzés igazgatói posztjának betöltésére Biden Avril Hainest jelölte, aki pedig a cégben egykor igazgatóként működött.

Versenyszféra, mint kiképzőterep

Biden kommunikációs csapatából többen dolgoztak a versenyszférában. Bedingfield például az amerikai Mozgókép Szövetség (angolul: Motion Picture Association) szóvivőjeként tevékenykedett, mielőtt csatlakozott az Obama-kormányhoz. Alexander pedig a FTI Consulting nevű washingtoni stratégiai kommunikációs és lobbitársaság vezető ügyvezető igazgatójának szerepét töltötte be, mielőtt átigazolt volna a Biden-kampányhoz. Ő vezette a cég nemek közötti és a munkahelyi egyenlőséggel kapcsolatos kommunikációs stratégiát.

Készült a Politico tudósítása alapján.

Érdekesnek találta cikkünket? Ingyenes mobilalkalmazásunkkal bárhol és bármikor elérheti a Szabad Európa weboldalának tartalmát. Töltse le díjnyertes applikációnkat a Google Play vagy az Apple Store kínálatából!

XS
SM
MD
LG