Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Kanye West elismerte a választási vereségét


Kanye West
Kanye West

A rapper korábban Donald Trump támogatója volt, később mégis elindult a 2020-as választásokon. Nem volt mérhető támogatottsága, de azt ígéri 2024-ben ismét elindul.

Elismerte Kanye West amerikai rapper a választási vereségét. Bár még nem tudni, hogy ki lesz az Egyesült Államok következő elnöke, az biztos, hogy nem West lesz az. A rappernek semmi esélye nem volt, és sokan azzal vádolták, csak azért indult, hogy afroamerikai szavazatokat szerezzen meg Joe Biden elől, és így Trumpot támogassa. Kanye West korábban nyíltan támogatta az elnököt.

„Ma az életemben először szavazok az elnökválasztáson, és valaki olyanra szavazok, akiben tényleg bízok … saját magamra” – írta a rapper november 3-án Wyoming államból. Westnek sikerült pár államban hivatalosan is felkerülnie a szavazólapra, ahol pedig nem, ott arra biztatta a szavazókat, írják be kézzel a nevét (erre lehetőség van az Egyesült Államokban).

A választási vereség elismerése után West azt írta ki Twitterre, hogy „KANYE 2024”, tehát valószínűleg a következő választáson is elindul. A rapper az év folyamán több furcsa kijelentést is tett, és többen a mentális egészsége miatt is aggódni kezdtek. West 2018-ban azt nyilatkozta, hogy bipoláris depressziótól szenved.

A Reuters és a dpa hírügynökségek tudósításának felhasználásával.
XS
SM
MD
LG