Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Karácsony: Budapest kész kétezer ukrán menekült szinte azonnali ellátására


Karácsony Gergely az orosz invázióval szembeni ellenzéki tüntetésen Budapesten 2022. február 24-én
Karácsony Gergely az orosz invázióval szembeni ellenzéki tüntetésen Budapesten 2022. február 24-én

A Fővárosi Önkormányzat szinte azonnal készen áll kétezer ukrán menekült elhelyezésére és ellátására – közölte Karácsony Gergely főpolgármester a Facebookon.

A szombat délelőtti bejegyzés szerint a rendelkezésre álló eszközökkel támogatni fogják a szomszédos Ukrajnában kirobbant háború elől Budapestre menekülő embereket, az erre való felkészülés kedd óta „intenzív fokozatba kapcsolt”.

Mint közölte, a fővárosi pályaudvarokon már többen kértek segítséget az önkormányzat oda irányított munkatársaitól, az ő elhelyezésük és ellátásuk folyamatban van.

A fővárosi operatív törzs feladatul szabta intézményeinek és cégeinek a menekültek ellátásába bevonható szálláshelyek, illetve szükség esetén az érintettek napi háromszori étkezésének biztosítását. Emellett fontosnak tartják az érkezők irányítását és fogadását a közlekedési csomópontokon, azok utasforgalmi rendjének fenntartása mellett.

Az önkormányzat felkészült a humanitárius segítségnyújtás különböző formáinak koordinálására is, különös tekintettel arra, hogy az elmúlt napokban sok felajánlás érkezett budapesti polgárok részéről is. A hivatal kapcsolatban áll a magyar-ukrán határszakaszon dolgozó, humanitárius segítségnyújtást végző civil szervezetekkel – írta Karácsony Gergely.

A témában valamennyi cikkünket megtalálja itt.

Maradjon velünk!

  • Szabad Európa a mobilján: töltse le ingyenes applikációnkat a Google Play vagy az Apple Store kínálatából!

A stabil mobilkapcsolat érdekében a weboldal egyes funkciói az applikációban csak korlátozottan érhetők el.

XS
SM
MD
LG