Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Megint indul a fideszes képviselő, akinek családi cége már hárommilliárd forintnyi munkát nyert Ceglédtől


Ifj. Károly Ferenc egy 2024. április 20-án közzétett fényképén
Ifj. Károly Ferenc egy 2024. április 20-án közzétett fényképén

Ifj. Károly Ferenc, a ceglédi képviselő-testület Fidesz–KDNP-s tagja 2002 óta folyamatosan képviselő a városban – most újra megméretteti magát. Családi cégük 2002 óta nagyjából hárommilliárd forintnyi munkát nyert el a várostól, nem számítva az önkormányzati ingatlanokat.

Ismét indul ifj. Károly Ferenc a mostani önkormányzati választáson Cegléden – írja a 444.hu. A férfi 22 éve, azaz 2002 óta folyamatosan tagja a városi képviselő-testületnek.

Szülei cége, az Elastic’91 Kft. is régi partnere a városvezetésnek, a lap szerint ugyanis ezen időszak alatt nagyjából nettó hárommilliárd forintnyi munkát nyert el a várostól. Az Elastic’91 Kft. csillaga az önkormányzatnál a lap összesítése alapján 2013-tól ívelt fel megugróan.

A vállalat főleg köztisztasági és építési feladatokat nyer el, a keretszerződéseken túl 2018 óta például 24 különmegbízást kaptak az önkormányzattól.

A 24.hu a képviselő kapcsán 2019-ben arról írt, hogy ifj. Károly Ferenc helyben kedvelt, gyakran ingyenprogramokkal kedveskedik a helyi választóknak.

A lap forrása szerint akkoriban ifj. Károly Ferenc nem vett részt azokon a szavazásokon, amelyeken szülei cégét bízta meg város, így elég gyakran kellett „ki-be járkálnia a szavazásokról”. A cégtulajdonos édesapa egyébként korábban maga is önkormányzati képviselő volt a településen.

Az Elastic Kft. egyébként 2010-ben is bekerült az országos hírekbe, amikor 21 millió forintért vettek meg pályázat nélkül 18 ezer négyzetméternyi területet épületekkel együtt az egykori ceglédi honvédségi laktanya területéről – írta akkoriban a HVG.

Még szokatlanabb mértékű értékvesztésnek tűnt, hogy az egykori katonai bázis egészét a ceglédi önkormányzat 2003-ban még hárommilliárd forintra értékelte, két évvel később viszont már csak 196 millió forintra.

  • 16x9 Image

    Szalai Bálint

    Szalai Bálint a Szabad Európa budapesti szerkesztőségének újságírója. Nyolc évig dolgozott az akkor leglátogatottabb híroldalnak számító Indexnél. Egyéb elismerések mellett 2015-ben megkapta a Gőbölyös Soma-díjat. A 2018/19-es akadémiai évben az Arizona Állami Egyetem Fulbright-program Humphrey-ösztöndíjasa volt. 

XS
SM
MD
LG