Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Két bezárt postát megmentett a II. kerület 


Posta a Margit körút és a Török utca sarkán 2016. január 16-án
Posta a Margit körút és a Török utca sarkán 2016. január 16-án

Januárban újra megnyithat két posta az ősszel bezárt hat közül Budapesten a II. kerületben – számolt be a polgármester. A Török utcai posta esetében ingyen odaadták az épületet a postának a nyitvatartásért cserébe, a Kelemen László utcai posta újranyitásához pedig csaknem harmincmilliót fizetnek másfél év működtetésért.

Nem adtuk fel, hosszú tárgyalások után két postát tudunk újranyitni különleges módon a II. kerületben”írta Facebookon Őrsi Gergely polgármester.

Ősszel a nyolc II. kerületi postából hatot bezártak, ezt követően kezdett tárgyalni a kerület a Magyar Postával, hogy a bezárt posták közül néhányat újranyithassanak.

Az önkormányzatnak az volt az ajánlata, hogy a Török utcai és a Kelemen László utcai posta rezsijét átvállalja, a bérleti díjat pedig elengedi. Ez a két posta önkormányzati ingatlanban működik, ezért itt nagyobb volt a mozgástere a kerületnek.

Korábbi cikkünk a témában: Egyeztet a II. kerülettel a bezárásra ítélt posták miatt a miniszterhelyettes

Végül sikerült megállapodni a két posta januári újranyitásáról azokkal a feltételekkel, hogy a Török utcai postát ingyen átadják a posta tulajdonába, feltéve ha az 1959 óta postahivatalként működő ingatlan továbbra is postaként üzemel.

A Kelemen László utcai postánál díjat fizet a kerület a szolgáltatás igénybevételéért, nettó 28,9 millió forintot másfél évre azzal, hogy a Magyar Posta Zrt. vállalja, hogy amíg köteles ellátni feladatát, addig ezen a két helyen biztosítja a postai szolgáltató tevékenységet.

Az újranyitó posták mellett a kerület felajánlotta azt is, hogy segíti a költséghatékony postaszolgáltatás fejlesztését, például postapontok üzembe helyezését.

Az automatákkal és azzal, hogy újranyithat a Kelemen László utcai posta és az 1959 óta postahivatalként működő Török utcai posta, a polgármester bízik benne, hogy sikerül csökkenteni a terhelést a működő postákon, így kevesebbet kell várakozni és összességében könnyebben lehet hozzáférni a postai szolgáltatásokhoz.

XS
SM
MD
LG