Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Két éve robbant ki a háború Ukrajnában


Zelenszkij elnök nemrég leváltotta a hadsereg főparancsnokát, az Egyesült Államok nem tudja biztosítani a megígért támogatásokat, és Oroszország ha lassan is, de folyamatosan területeket szerez. Szakértők szerint Ukrajna helyzete nehéz. Itt az Atlasz, a Szabad Európa külpolitikai podcastje.

A volt főparancsnok, Valerij Zaluzsnij ősszel az The Economistban a világnak is jelezte a katonai nehézségeket: elsőként mondta ki, hogy a nyári ukrán ellentámadás sikertelen. Zaluzsnijnak múlt héten távoznia kellett, helyét a Kijevet 2022 februárjában megvédő Olekszandr Szirszkij vette át.

Két évvel azután, hogy Oroszország megtámadta Ukrajnát, idén februárban az orosz hadsereg lett a kezdeményező, Ukrajna leginkább védekezésre kényszerül. Az Atlaszban a téma Ukrajna, vendégeink pedig Demkó Attila és Kaiser Ferenc.

A podcast megnézhető a YouTube-on itt:

Ha inkább meghallgatná, itt teheti meg:

Két éve robbant ki az háború Ukrajnában
please wait

Jelenleg nincs elérhető tartalom

0:00 0:32:45 0:00

  • 16x9 Image

    Kuczogi Jakab

    Kuczogi Jakab a Szabad Európa videós újságírója. 2020-ban végzett a Színház- és Filmművészet Egyetem televíziós műsorkészítő szakán, jelenleg pedig az ELTE politikatudományok szakának hallgatója. Az elmúlt években az ATV és az RTL Híradójának riportere volt. 

XS
SM
MD
LG