Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Kétszáz felé közelít az új fertőzöttek száma, ismét van halálos áldozat


Utasok, egyikük maszkban Budapesten 2020. március 19 -én
Utasok, egyikük maszkban Budapesten 2020. március 19 -én

Magyarországon csütörtök óta 189 új fertőzöttet igazoltak, elhunyt egy beteg. Készülnek az oktatási intézmények a tanévkezdésre, van olyan egyetem, amelyik már a beiratkozásnál is megköveteli a maszkviselést.

Az újonnan regisztráltakkal együtt a járvány kezdete óta összesen 811 706 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Eddig 30 057 halálesetet hoztak összefüggésbe a járvánnyal.

Az aktív fertőzöttek száma, a kormányzati járványportál adatai szerint, 6 363. Kórházban 82 koronavírusos beteget ápolnak, közülük 8-an vannak lélegeztetőgépen.

A beoltottak száma 5 725 336, közülük 5 505 341-en a második oltást is megkapták.

Németországban korlátozások jönnek

Hamburgban, egyelőre kísérleti jelleggel, a helyi vendéglátók, szolgáltatók kitilthatják üzleteikből a koronavírus elleni védettséggel nem rendelkezőket, írja a The New York Times alapján a Világgazdaság.

Ha így döntenek, mentesülnek néhány az üzleteik, éttermeik forgalmát csökkentő korlátozástól. Eltekinthetnek például a létszámot csökkentő távolságtartási szabályok betartásától.

Németországban egyelőre nem emelkedett drámai mértékben a kórházban ápoltak száma, de az újonnan igazolt fertőzötteké megugrott és ennek oka ott is a delta-variáns.

XS
SM
MD
LG