Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Kevesebb az új fertőzött és nincs újabb halálos áldozat


Az asszisztens lefertőtleníti a Pfizer vakcinájának ampulláját a Jósa András Oktatókórházban kialakított oltóponton Nyíregyházán 2021. június 30-án
Az asszisztens lefertőtleníti a Pfizer vakcinájának ampulláját a Jósa András Oktatókórházban kialakított oltóponton Nyíregyházán 2021. június 30-án

Az elmúlt 24 órában nem volt újabb halálos áldozata a járványnak a hivatalos adatok szerint. 49 új fertőzöttet regisztráltak, héttel kevesebbet, mint szerdán. Noha Kásler Miklós korábban azt mondta, hogy a szerdai kormányülésen a harmadik oltásról is szó lesz, Novák Katalin, a közösségi élet újraindításáért felelős operatív törzs vezetője az ATV-n szerdán azt mondta, nem született erről döntés.

Az újonnan regisztráltakkal együtt a járvány kezdete óta összesen 808 661 főre nőtt a Magyarországon a beazonosított fertőzöttek száma. A szerdai három halálos áldozattal szemben most nincs újabb elhuny, így a járvánnyal összefüggésbe hozott halálesetek száma hivatalosan 30 013.

A kormányzati járványportál adatai szerint az aktív fertőzöttek száma 36 378. Kórházban 83 koronavírusos beteget ápolnak, közülük 9-en vannak lélegeztetőgépen.

A beoltottak száma 5 552 859, közülük 5 250 459-en már a második oltást is megkapták.

Noha Kásler Miklós korábban azt mondta, hogy a szerdai kormányülésen a harmadik oltásról is szó lesz, Novák Katalin, a közösségi élet újraindításáért felelős operatív törzs vezetője az ATV-n szerdán arról beszélt, hogy egyelőre nem született erről döntés, de ez akár a héten megtörténhet.

Kásler Miklós a Spirit FM-en arról is beszélt korábban, hogy ő maga hat hónap után ajánlaná a harmadik oltást, méghozzá mindenképpen az előzőtől eltérő vakcinával, és elsőként a hatvan év felettieket oltaná.

A miniszter arról is beszélt, hogy lesz Magyarországon negyedik hulláma a járványnak, ez elkerülhetetlen. A delta-variáns jóval agresszívabb, mint az alfa vagyis a korábban brit mutánsként emlegetett változat, 12 perc alatt képes fertőzni.

XS
SM
MD
LG