Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Kezd emelkedni a regisztrált új fertőzöttek száma is


Embléma a Péterfy Sándor Utcai Kórház Fiumei úti telephelyén, 2021. augusztus 25-én.

Egyre több új fertőzöttről tud az állam, emelkedik a kórházba kerülő és a lélegeztetőgépre szoruló koronavírusosok száma is. Egy újabb áldozata is volt a járványnak. Ha beoltották, attól még elkaphatja a vírust, csak remélhetőleg nem lesz olyan súlyos a hatása, mitn oltás nélkül.

A járvány egy újabb áldozatát jelentette be az állam szeptember 2-án. A közvetlen áldozatok száma így 30 060 embernél tart Magyarországon.

Tovább emelkedett a regisztrált új fertőzöttek száma, előző nap már 262 új fertőzöttet igazoltak. A hivatalosan ismert aktív fertőzöttek száma viszont még így is csökkent, jelenleg 4824 ilyen regisztrált fertőzöttről tud az állami egészségügy.

138 koronavírusos beteget ápolnak kórházban jelenleg. Közülük 16 beteg állapota olyan súlyos, hogy lélegeztetőgépre szorulnak. Mindkét mutató szintén emelkedést mutat az előző napokhoz képest.

"Biztos, hogy be fogják zárni" – iskolakezdés kétségekkel
please wait

No media source currently available

0:00 0:05:46 0:00

Nagyjából 9 ezer ember első oltását sikerült megszervezni előző nap. Ez azt jelenti, hogy jelenleg 5 millió 781 ezer ember kapott legalább egy oltást Magyarországon. Az állam most nem közölte a regisztráltak számát, de a korábbi bejelentések alapján még több százezer vár hiába az első oltására is.

Gyakori félreértéseket tisztázott a virológus

Megbetegíthet a vírus az oltás után? Mi értelme akkor a vakcinának? Mi a helyzet a vérrögképződéssel? Miért más a helyzet most, mint az influenza idején? Ezekre a kérdésekre is válaszolt nemrég Kemenesi Gábor virológus.

A vakcinákkal kapcsolatos fő állítás egyébként nem változott: el tudja kapni a vírust beoltottként is bárki. A jelenleg elérhető vakcinák a súlyos megbetegedés és a halálos kimenetel esélyét hivatottak csökkenteni, így a kórházi kezelések számát és a korlátozások szükségességét is csökkentik. Így más betegeken is segít. Alább bővebben is olvashat erről.

XS
SM
MD
LG