Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Kiderült, hogy márciusig melyik megyében haltak meg a legtöbben


Vendégek ülnek egy söröző teraszán Nyíregyháza belvárosában 2021. április 24-én
Vendégek ülnek egy söröző teraszán Nyíregyháza belvárosában 2021. április 24-én

Az elmúlt 24 órában 275 új koronavírussal fertőzöttet regisztráltak Magyarországon. Elhunyt 13 beteg. Egy térkép alapján az is kiderült, hol haltak meg a járvány miatt a legtöbben Magyarországon.

A halálos áldozatok száma csökkent a kedden közölt adatokhoz képest, hiszen keddre 28 halálos áldozatot jelentettek a járvány miatt indított kormányzati portálon. Az újonnan regisztrált fertőzöttek száma ugyanakkor valamelyest nőtt, kedden még 174-en voltak.

A járvánnyal összefüggésbe hozott halálos áldozatok száma összesen 29 774. Az aktív fertőzöttek száma 69 835, kórházban 837 koronavírusos beteget ápolnak. A lélegeztetőgépen lévők száma csökkent, a keddi 100-ról 90-re.

Az oltásra regisztráltak száma 5 millió 248 ezer, 91 százalékuk már megkapta legalább az első adag vakcinát.

Továbbra is folyamatosan lehet regisztrálni a www.vakcinainfo.gov.hu honlapon, az érvényes regisztrációval rendelkezők pedig interneten is foglalhatnak időpontot az oltásra a www.eeszt.gov.hu honlapon.

Közben a K-Monitor adatigénylése révén kiderült az elhunytak települések szerinti eloszlása, amit a Telex portál térképre vitt. Csak március 4-ig szóló adatokat sikerült megszerezni, ami azért problémás, mert míg 2020. március 4. és 2021. március 4. között 15 476 ember halt meg koronavírusban Magyarországon, addig 2021. március 4-től mostanáig, azaz kevesebb mint három hónap alatt majdnem még egyszer ennyi, 14 257 halálos áldozata volt a járványnak.

A térkép megmutatja például, hogy 10 ezer lakosra vetítve a 10 ezernél nagyobb lélekszámú településeken hányan haltak meg. Kiderül belőle, hogy a halálozást tekintve kiemelkedő települések azok, ahol idősotthonok működnek, így például Lajosmizse, Kiskunfélegyháza, Tiszakécske és Balassagyarmat, ez utóbbiban járványkórház is működött.

XS
SM
MD
LG