Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Olyan vakcinát ad kölcsön a magyar állam, amire itthon most nem lehet regisztrálni


A brit-svéd fejlesztésű koronavírus elleni vakcina, az AstraZeneca ampullája
A brit-svéd fejlesztésű koronavírus elleni vakcina, az AstraZeneca ampullája

Magyarország 300 ezer adag AstraZenecát ad kölcsön Szlovéniának, amellyel a koronavírus elleni vakcina kölcsönös biztosításáról döntött - derül ki a Magyar Közlöny kedd este megjelent számából.

Ez azért is érdekes, mert mint arról a Szabad Európa is beszámolt korábban, itthon jelenleg nem lehet időpontot foglalni erre a vakcinára. Ezt legutóbb a szállítások akadozásával indokolta kormány és azzal, hogy az a mennyiség, ami van, a második körös oltásokra kell. Erről György István, az oltási munkacsoport vezetője beszélt május 28-án, az operatív törzs tájékoztatóján.

A Magyar Közlöny legutóbbi számában megjelent, Orbán Viktor által jegyzett kormányhatározat szerint Magyarország 300 ezer adag AstraZenecát ad kölcsön a szomszédos országnak.

A szöveg szerint a kormány, tekintettel a koronavírus-világjárvány következtében előállt európai járványügyi helyzetre, felhívta az emberi erőforrások miniszterét, hogy a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) és a külgazdasági és külügyminiszter, Szijjártó Péter bevonásával tegye meg a szükséges intézkedéseket, hogy a vakcinákról szóló kölcsönszerződést Szlovéniával megkössék.

XS
SM
MD
LG