Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Kiderültek a részletek a vásárlási idősávról, nem minden üzletre vonatkozik


Sorban állók egy nyíregyházi gyógyszertárban 2020. március 14-én
Sorban állók egy nyíregyházi gyógyszertárban 2020. március 14-én

Megjelentek a Magyar Közlönyben az idősek vásárlási idősávjáról szóló kormányrendelet részletei. Ahogy azt már a bejelentéskor sejteni lehetett, a ma 0 órakor életbe lépett szabályozás más, mint a tavaszi volt.

A kormányrendelet szerint keddtől minden hétköznap, vagyis hétfőtől péntekig 09.00 óra és 11.00 óra között, illetve szombaton és vasárnap 08.00 óra és 10.00 óra között lesz az idősek vásárlási sávja.

Ez azonban a részletes szabályozás szerint három üzlettípusra vonatkozik:

  • az élelmiszerüzletekre,
  • a drogériákra, vagyis minden illatszert, vegyi árut, tisztító szereket árusító üzletre,
  • a gyógyszertárakra, gyógyászati segédeszközt forgalmazó üzletekre.

Szerkesztőségünk Orbán Viktor bejelentése után az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) főtitkárát, Vámos Györgyöt kérdezte az újabb rendelkezésről. A szakember a különbséget emelte ki, azt, hogy a tavaszi rendelkezéshez képest most csak egy kétórás sávot különítettek el, amely kifejezetten az időseket védi, akik viszont ezen kívül is bármikor mehetnek vásárolni. Mint mondta, nem tudni még mennyiben élnek majd ezzel a lehetőseggel a 65 évesnél idősebbek.

Érdekesnek találta cikkünket? Ingyenes mobilalkalmazásunkkal bárhol és bármikor elérheti a Szabad Európa weboldalának tartalmát! Töltse le díjnyertes applikációnkat a Google Play vagy az Apple Store kínálatából!

XS
SM
MD
LG