Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Kijevbe utazik Magyar Péter, kórházaknak visz segélyt


A romokat takarítják az Ohmatdit gyermekkórház lerombolt épületénél az orosz rakétatámadás után, 2024. július 8-án Kijevben
A romokat takarítják az Ohmatdit gyermekkórház lerombolt épületénél az orosz rakétatámadás után, 2024. július 8-án Kijevben

A kijevi gyermekkórházat érő hétfői orosz rakétatámadás után az ukrán fővárosba utazik Magyar Péter. Egy alapítvány segítségével egészségügyi és orvosi eszközöket juttatnak el a rászoruló helyi kórházaknak, ehhez várják a felajánlásokat.

Szerda hajnalban Kijevbe utazik Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke – jelentette be a Facebook-oldalán. Mint írja: pártja és „a magyar emberek képviseletében” megy az ukrán fővárosba, amely a háború egyik legsúlyosabb orosz támadását szenvedte el hétfőn.

„Apaként nem tehetek másként” – tette hozzá.

Szerinte mindenkit megdöbbentett az orosz rakétatámadás a kijevi gyermekkórház ellen.

„Nincs háborúzó gyerek. Ők nem tehetnek semmiről. Még esélyük sem volt az életre” – fogalmazott.

Mint írta, a magyarok, jobb- és baloldaliak közösen utasítják el az erőszakot és a háborút. A gyermekek egészsége és biztonsága a legfontosabb a számukra, ezért rendkívüli humanitárius akciót szerveznek.

A MedSpot Alapítvány segítségével jelentős mennyiségű egészségügyi és orvosi eszközt juttatnak el a legjobban rászoruló helyi kórházaknak. A saját nevében, magánszemélyként egymillió forintot ajánl fel az alapítványnak – írta Magyar Péter.

Mások tárgyi felajánlásait is várják az akcióhoz kedden 17 óráig. Kötszert, bébiételt, vitamint, gyerekvitamint, vérnyomásmérőt, vércukormérőt, pelenkát, konzervet, tésztát és rizst kérnek a MedSpot Alapítvány telephelyére, valamint pénzadományt az alapítvány számlájára.

Az orosz támadással kapcsolatban hétfőn közölte: miközben Orbán Viktor állítása szerint békemisszión járt Moszkvában, az orosz hadsereg rakétával lőtte az egyik legfontosabb kijevi gyerekkórházat.

Azt írta, ez volt az egyik legsúlyosabb támadás a két éve tartó háborúban az ukrán főváros ellen. Hatósági adatok szerint a városban legalább hét ember meghalt, tizenegy megsebesült, nyolcan kórházba kerültek. Az áldozatok között több gyermek is van. A hétfői orosz bombázások halálos áldozatainak száma azóta 27-re emelkedett Kijevben ukrán lapinformációk szerint.

„A Tisza Párt nevében a leghatározottabban elítéljük a civilek és különösen az egészségügyi intézmények és a gyermekek elleni támadást. És ugyanezt várjuk el a magyar kormánytól is” – fogalmazott Magyar Péter.

XS
SM
MD
LG