Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Kilencezernél több új fertőzött, napokon belül tetőzhet a járványhullám


Orosházán oltáshoz készítenek elő egy Moderna-vakcinát a Dr. László Elek Kórház és Rendelőintézetben kialakított oltóponton 2021. november 25-én.
Orosházán oltáshoz készítenek elő egy Moderna-vakcinát a Dr. László Elek Kórház és Rendelőintézetben kialakított oltóponton 2021. november 25-én.

Az elmúlt 24 órában 9422 új fertőzöttet igazoltak Magyarországon és 66 ember halálát hozták összefüggésbe a koronavírus-járvánnyal. Vattay Gábor járványmodellező szerint a koronavírus beilleszkedett a többi megfázásos betegség közé.

A hétfő óta újonnan igazolt fertőzöttekkel együtt a járvány kezdete óta összesen 1.562.827 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 66 beteg, velük a járván halálos áldozatainak száma 41.471 főre emelkedett. Az aktív fertőzöttek száma 229.857, kórházban 4218 koronavírusos beteget ápolnak, közülük 169-en vannak lélegeztetőgépen.

A kormányzati járványportálon emlékeztetnek arra, hogy februárban is minden csütörtökön, pénteken, és szombaton folytatódik az oltási akció, amikor regisztráció és időpontfoglalás nélkül lehet oltást kérni.

A járványmodellező szerint közel a tetőzés

Vattay Gábor járványelemző az RTL-nek beszélt arról, hogy szerinte a fővárosban, Pest megyében és Bács-Kiskun megyében már csütörtökön-pénteken tetőzött az ötödik járványhullám. Ez hamarosan országszerte megtörténik, de utána még néhány napig magas fertőzésszámok lehetnek.

„Nem vagyok virológus, sem immunológus, de úgy tűnik, mintha a koronavírus beilleszkedett volna a többi megfázásos betegség közé” – fogalmazott a szakember.

XS
SM
MD
LG