Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Kilépett a pártból a szabolcsi DK-s, aki a Fidesszel való MSZP-s összjátékról beszélt


Balról jobbra: Kovács Sándor (Fidesz), Papp Ildikó, az MSZP jelöltje, és Halmi József, a párt megyei alelnöke
Balról jobbra: Kovács Sándor (Fidesz), Papp Ildikó, az MSZP jelöltje, és Halmi József, a párt megyei alelnöke

Nemrég egy titokban rögzített hangfelvételen egy szabolcsi DK-s, Jakab Tímea arról beszélt, hogy az előválasztáson a Fidesz az MSZP-s jelöltet támogatja majd. Jakab Tímea kilép a pártból, kérdésünkre annyit árult el, hogy önszántából teszi.

A Fidesz úgy hekkeli meg az ellenzéki előválasztást, hogy a gyengébb, a Fidesz-jelölt ellen 2022-ben esélytelenebb ellenzéki jelölt melletti szavazásra küldi híveit – hallottuk több körzetből, és írtuk meg keddi cikkünkben. Találtunk egy kistelepülési roma vezetőt is, aki elmondta, hogy a fideszes képviselő kérésére a romáknak a településen a gyengébb MSZP-s mellett kell szavazniuk az előválasztáson.

A Fidesz ilyen manővereiről több forrásunk úgy gondolja, hogy azok nem csak a kormánypárt spontán akciói, hanem mögöttük a Fidesz és egyes ellenzéki jelöltek/pártok összejátszása áll.

Egy ilyen ügy pattant ki múlt héten, amikor Szabolcs-Szatmár-Bereg 5. egyéni választókörzetében egy titokban rögzített hangfelvételen egy DK-s párttag, Jakab Tímea arról beszél, hogy a Fidesz képviselője támogatja az MSZP-s indulót, akinek egyébként a felvételkor Jakab Tímea épp aláírást gyűjtött.

A helyi jobbikos jelölt, Földi István ezután jelöltjük, Papp Ildikó visszaléptetését követelte az MSZP-től, mire a szocialista párt Földit függőben lévő bűnügyi eljárásokkal vádolta meg.

A 24. hu a DK szóvivőjére hivatkozva ma megírta, hogy a DK-s aláírásgyűjtő, Jakab Tímea ma kilépett pártjából.

Megkerestük Jakab Tímeát, aki nem volt hajlandó az ügyről nyilatkozni, csak annyit árult el, hogy önszántából döntött a DK-ból való kilépés mellett.

  • 16x9 Image

    Kerényi György

    Kerényi György közel harmincéves újságírói pályája során hét médiumot alapított vagy vett részt az indításában: köztük kalóz-, roma és két börtönrádiót, valamint mainstream újságokat. Volt a Kossuth rádió főszerkesztője és három évig dolgozott a szlovák közszolgálati média magyar adójánál, a Pátria Rádiónál. Tíz évig tanított az ELTE médiatanszékén. 

XS
SM
MD
LG