Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Kilőtt orosz tankokból nyílt kiállítás Lengyelországban


Kilőtt orosz tankok Varsóban 2022. június 27-én
Kilőtt orosz tankok Varsóban 2022. június 27-én

Két, Ukrajnában kilőtt orosz páncélozott harcjárművet állítottak ki Varsóban hétfőn, ami a lengyel miniszterelnöki hivatal vezetője szerint azt bizonyítja, hogy Kijev megnyerheti a háborút.

„Ez a kiállítás bizonyítja, hogy le lehet győzni az oroszokat. Sokan azt mondták, főleg Európában, hogy az orosz hadsereg sérthetetlen. A megsemmisített orosz felszerelések bizonyítják, hogy az eltökéltség és a bátorság segít az orosz hadsereg legyőzésében” – jelentette ki Michal Dworczyk.

„Számos ilyen tankot láttunk és lőttünk ki” – mondta egy 56 éves amerikai férfi a helyszínen, aki nemrég érkezett Lengyelországba Ukrajnából, ahol önkéntesként csatlakozott a harcokhoz a kormányerők oldalán.

„Az ukrán hadsereg szerencsére rendkívül motivált, nagyon jól felszerelt, és a katonák a saját földjükön harcolnak, az otthonukért, a feleségükért, a gyerekeikért” – tette hozzá.

Az Oroszországgal szemben régóta gyanakvó Lengyelország Ukrajna egyik legeltökéltebb támogatója a Kreml hivatalos kommunikációjában következetesen „különleges katonai műveletnek” nevezett invázió február 24-i megindítása óta.

A kilőtt páncélozott harcjárműveket a tervek szerint több más európai városban, köztük Madridban és Lisszabonban is kiállítják.

Készült a Reuters tudósításának felhasználásával
XS
SM
MD
LG