Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek
Az oroszbarát csapatok egyik tankja az Azovstal acélgyár közelében, Mariupolban 2022. május 5-én
Az oroszbarát csapatok egyik tankja az Azovstal acélgyár közelében, Mariupolban 2022. május 5-én

Újabb civileket evakuáltak alagutakon át a mariupoli acélgyárból

Magyarország további engedményeket kaphat az EU-s olajembargóval kapcsolatban, közben sajtóértesülés szerint Horvátország is felmentést kérhet. Szakértők nem tartják valószínűnek, hogy Putyin mozgósítást jelent be a győzelem napi ünnepségeken, május 9-én.

16:41 2022.05.06.

Összefogásra szólította fel Ferenc pápa a keresztényeket a háború ellen

Ferenc pápa a vatikáni Szent Péter-bazilikában 2022. április 16-án
Ferenc pápa a vatikáni Szent Péter-bazilikában 2022. április 16-án

Ferenc pápa arra hívta fel a keresztényeket, hogy egységesen álljanak ki Oroszország ukrajnai háborúja ellen, amelyet különösen barbárnak nevezett, mivel keresztények gyilkolják keresztény társaikat.

A katolikusok, ortodoxok és más keresztény egyházak közötti keresztény egységet előmozdító vatikáni hivatal tagjaihoz szólva Ferenc azt mondta, a keresztényeknek fel kell tenniük maguknak a kérdést, hogy mit tettek és mit tehetnek az egymással való testvériség előmozdítása érdekében.

Ferenc emlékeztetett arra, hogy a keresztények egyesítésére irányuló erőfeszítések a múlt században indultak meg, köszönhetően „annak a felismerésnek, hogy a keresztények megosztottságának történelmi súlya volt a gonoszság létrehozásában, amely a világot bánattal és igazságtalansággal mérgezte. Ma, a háború barbárságával szemben újra fel kell éleszteni ezt az egység utáni vágyakozást". (AP)

16:13 2022.05.06.

Zelenszkij nyitott a tárgyalásokra Oroszországgal

Volodimir Zelenszkij az ukrán parlamentben 2022. május 3-án
Volodimir Zelenszkij az ukrán parlamentben 2022. május 3-án

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök szerint továbbra is nyitott a tárgyalásokra Oroszországgal, de csak akkor, ha Moszkva visszavonja erőit az invázió előtti pozícióba.

Zelenszkij a londoni Chatham House agytröszt pénteki ülésén elmondta, hogy a tárgyalások előfeltétele „a február 23-i, vagyis az invázió előtti helyzet visszaállítása”.

Szerinte „ebben a helyzetben képesek leszünk normálisan elkezdeni a megbeszéléseket”, és Ukrajna diplomáciai csatornákat használhatna területének visszaszerzésére.

15:42 2022.05.06.

15:29 2022.05.06.

Videón Liman város lakóinak evakuálása

A Donyeck északi régiójában fekvő Liman intenzív orosz támadások kereszttüzébe került, a város egyes részei megsemmisültek. Május 2-án a Szabad Európa helyi tudósítója is elkísérte a lakosság kimenekítésében részt vevő rendőri egységeket.

A harcok miatt evakuálni kell a donyecki Liman város lakosságát
please wait

Jelenleg nincs elérhető tartalom

0:00 0:03:21 0:00

Továbbiak betöltése

XS
SM
MD
LG