Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Kirúgták a Magyar Péter demonstrációján felszólaló református lelkészt


Tarr Zoltán beszédet mond Magyar Péter demonstrációján a Kossuth téren 2024. április 6-án
Tarr Zoltán beszédet mond Magyar Péter demonstrációján a Kossuth téren 2024. április 6-án

Egy állami technológiai cégnél volt próbaidős Tarr Zoltán református lelkész, ahonnan a szombati Kossuth téri felszólalását követő első munkanapon azonnali hatállyal elbocsátották. Korábban ő adta át az egyesületét Magyar Péternek ingyen.

A szombati megmozdulás egyik felszólalóját, Tarr Zoltánt közreműködése miatt hétfőn azonnali hatállyal elbocsátották munkahelyéről – közölte Magyar Péter Facebookon. Miután Tarr Zoltán próbaidős alkalmazott volt egy állami technológiai cégnél, jogilag nehezen támadható a lépés, de súlyos erkölcsi elveket sért, és Alaptörvény-ellenes, ha valakit a véleményéért és annak felvállalásáért utcára tesznek – hívta fel rá a figyelmet.

„Zoltán egyetlen »bűne« az volt, hogy a Talpra Magyarok Közössége által szervezett szombati százezres megmozduláson civil felszólalóként, református lelkészi mivoltában felemelte szavát az egyház és állam káros összefonódásával és a sokunk számára elfogadhatatlanul eljáró Balog Zoltán püspökkel szemben” – fogalmazott Magyar Péter.

Kell-e ennél ékesebb bizonyíték egyház és állam kóros és elfogadhatatlan összejátszására, mint hogy Tarr Zoltánt már a gyűlést követő első munkanapon elzavarták? – tette fel a kérést.

Ehhez kapcsolódóan: Magyar Péter: Hamarosan bejelentem azt a pártot, amellyel el fogunk indulni az európai parlamenti választáson

A magát családbarátnak mondó kormány világos és egyértelmű utasítása alapján egy háromgyerekes apát tettek utcára azért, mert a hatalom nem tűrheti, hogy egy olyan eseményen szólalt fel, amely nem a fennálló rendszert és vezetőjét dicsőítette. Egy dolgos családapa vált álláskeresővé a hatalmukat féltők kicsinyes bosszújából – írta Magyar Péter.

„Az állami intézmény ugyan elveszített egy sokoldalú, a vezetők által elismert szakembert, viszont a Talpra Magyarok Közössége és hazánk nyert egy minden szempontból alkalmas európai parlamenti képviselőjelöltet. Ezennel felkérem Zoltánt, hogy a hamarosan bejelentésre kerülő pártunk listáján mérettesse meg magát a magyar választok előtt, és amennyiben bizalmat kap június 9-én, úgy legjobb tudása és lelkiismerete szerint képviselje hazánk és minden magyar érdekét az Európai Parlamentben” – olvasható Magyar Péter bejegyzésében.

Mint írta, Tarr Zoltán református lelkész sok terület és téma szakértője. Foglalkozott az egészségügy, a köz- és a felsőoktatás működésével; hazai és nemzetközi rendezvények szervezésében mutatta meg közösségi és együttműködési készségeit; hazai és EU-projektek szervezésében és lebonyolításában szerzett gazdag tapasztalatot, különös tekintettel közvetlen uniós forrásokra. Az utóbbi években a mezőgazdaság és az ipar digitalizációjával foglalkozott, és egyik alkotója volt az első magyarországi hivatalos okosváros-stratégiának.

A Válasz Online hétfőn készített interjút Tarr Zoltánnal, amelyből az is kiderült, hogy ő segített Magyar Péternek egy már létező egyesület átadásával. Mint mondta, már épp megszüntette volna a tavaly létrehozott egyesületet, amikor kiderült, hogy Magyar Péternek szüksége lenne rá. Tarr Zoltán egykori zsinati tanácsos ingyen adta át Magyar Péternek a Legyél a változás! nevű egyesületét.

XS
SM
MD
LG