Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Kitartóan csökken a kórházban lévő fertőzöttek száma


Nyíregyházán oltanak be egy férfit 2021. június 23-án.
Nyíregyházán oltanak be egy férfit 2021. június 23-án.

Egyre kevesebb ember van kórházban a koronavírus miatt, de több tízezer aktív fertőzöttről tudni még. Csak egy fertőzött halt bele a járványba előző nap.

Június 24-re az állam csak egy újabb halálos áldozatról számolt be, így a járvány eddigi közvetlen áldozatainak száma 29 972 főnél jár Magyarországon. Az azonosította, aktív fertőzöttek száma 41 ezer fő körül jár.

Továbbra is csökkent emellett a kórházi kezelésre szoruló fertőzöttek száma. Jelenleg 215 koronavírusos beteg szorul kórházi ápolásra, közülük 30 ember állapota olyan súlyos, hogy lélegeztetőgépet is igénybe kell venni az életben tartásához.

Előző naphoz képest nagyjából 14 ezer újabb embert sikerült beoltani az első oltásával. Így 5 millió 445 ezer ember kapott legalább egy oltást eddig Magyarországon. A kormány számai szerint emellett 3-4 százezer regisztrált várhat még az első oltására.

Az USA-ban az oltatlanok körében terjed leginkább a delta-variáns

Az Egyesült Államokban, ahol az oltási arány viszonylag magas, az egészségügyi szakértők szerint a delta-variáns válhat a nyár domináns törzsévé. A vírus okozta fertőzések és halálesetek az oltások miatt jelentős mértékben csökkentek, de az oltatlanok körében főleg a delta-variáns érvényesül.

A Helix genomikai cég egyik tanulmánya során országszerte több ezer Covid–19-tesztet vizsgált meg. A Bloomberg közölte a kutatás eredményét, amely szerint jól látható, hogy a delta-variánssal fertőzött esetek száma gyorsabban nő az alacsonyabb oltási aránnyal rendelkező területeken.

XS
SM
MD
LG