Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Kollégánk kapta az idei energetikai újságírói díjat


A MEKSZ Energetikai Újságírói Díját 2024-ben Szabó M. István, a Szabad Európa munkatársa kapta 2024. február 29-én
A MEKSZ Energetikai Újságírói Díját 2024-ben Szabó M. István, a Szabad Európa munkatársa kapta 2024. február 29-én

Szabó M. István kollégánknak ítélte a Magyar Energiakereskedők Szövetsége (MEKSZ) a 2024-es Energetikai Újságírói Díját. A zsűri azt értékelte, hogy az atomenergia területén olyan színvonalas, alapos cikkeket írt, amelyek segítségével az olvasók jobban megérthették ennek a fontos energetikai iparágnak a működését és kihívásait.

Csütörtökön tartották Balatonalmádiban a XII. MEKSZ-konferenciát. Az energiakereskedők éves fórumára több mint négyszázan regisztráltak. A konferencia záró részén, az ünnepi vacsorán adták át a díjakat, köztük az Energetikai Újságírói Díjat, amelyet egy szakmai szavazás alapján ítélnek oda 2015 óta.

Azt az újságírót ismerik el ezzel, aki az energiakereskedők szövetsége szerint előző évben a legjobb energetikai cikkeket írta vagy médiatartalmat készítette a magyar sajtóban.

A díjat Felsmann Balázs, a MEKSZ nyolc év után leköszönő elnöke adta át. Beszédében kiemelte, hogy a zsűri azért díjazza Szabó M. István nukleáris iparral kapcsolatos, a Szabad Európa oldalán megjelent cikkeit, mert azok jellemzően nem valamilyen aktuális, pillanatnyi helyzetre kerestek magyarázatot, ugyanakkor fontos témákban adtak alapos betekintést és értelmezést az olvasóknak.

Különdíjat kapott Torontáli Zoltán, a G7 munkatársa.

Szabó M. István a Szabad Európa külsős munkatársa, energetikai cikkei ezen a linken érhetők el.

XS
SM
MD
LG